BBP: Sav sen Müslüman değil misin

Hz. Peygamberle alay ederek büyük bir skandala imza atan CHP’li Sav'a tepkiler sürüyor. Sav’a sert tepki gösteren BBP, Baykal'a, 'Samimiysen Sav'ı görevden al' çağrısını yaptı.

BBP: Sav sen Müslüman değil misin
BBP: Sav sen Müslüman değil misin
GİRİŞ 19.05.2008 16:25 GÜNCELLEME 19.05.2008 16:25
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış
Ersin Çelik'in haberi

Hz. Peygamber ve İslam'ın 5 şartından birisi olan Hac ibadeti ile alay ederek büyük bir skandala imza atan CHP’li Önder Sav'a tepkiler sürüyor. Sav’a sert tepki gösteren BBP, CHP lideri Baykal'a, "Samimiysen Önder Sav'ı görevden al" çağrısını yaptı...

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan BBP Genel Sekreteri Sayın Yalçın Topçu, CHP’li Önder Sav’ın bir ziyaret sırasında Peygamber Efendimiz ve Hac ibadeti hakkında sarf ettiği sözlere, büyük bir şaşkınlık içinde şahit olduklarını ifade etti. CHP’li Sav’ın sözlerini “Müslüman mahallesinde salyangoz satma” şeklinde yorumlayan BBP’li Topçu, “Önder Sav, şayet Müslüman bir kişi ise (Müslüman olduğunu tahmin ediyoruz) en azından saygılı davranabilirdi” dedi.

“SEN MÜSLÜMAN DEĞİL MİSİN?”

Önder Sav’a “Sen Müslüman değil misin?” sorusunu yönelten Topçu şunları söyledi: “Ey Önder Sav, sen Müslüman mısın? Başka bir inanca sahipsen neden bizim kutsallarımızla alay ediyorsun? Bizim dini değerlerimizle alay etme hakkını nerden buluyorsun? Sen kendini ne sanıyorsun? Bu milletin kutsallarıyla alay etmenin, ibadetlerini küçümsemenin, boğazınızdan geçen her lokmayı inkâr etmekten başka bir şey olmadığını size nasıl anlatacağız? Ne istiyorsunuz bu milletin inancından? Çekin elinizi milletin sinesinden. O sinedeki iman olmasaydı bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayabilecek miydik? Yazık, çok yazık, neye, kime hizmet ediyorsunuz anlamak çok zor.”

SAVULUN DANİMARKALILAR ÖNDERİNİZ GELİYOR

Sav’ın Hac ibadetini ‘Araplara para kaptırma’ olarak değerlendirmesi için, “Ahlak ve bilgi seviyesini anlamakta güçlük çekiyorum. İşte geri kafalılık budur. İslam’ı Arap dini olarak algılamak, Hac ibadetini basite indirgemek geri kafalılıktan da öte olsa olsa ancak bilgisizliktir.” Yorumunu yapan Topçu, milletin vicdanın, “Savulun Danimarkalılar Önder Sav geliyor” diye seslendiğini ifade etti. Topçu Danimarkalılara millet adına şöyle seslend: “Artık ne karikatür çizin ne de İslam Peygamberi Hz. Muhammed(sav) ile ilgili herhangi bir satır yazmayın. Sizin işinizi CHP’li Önder Sav yapıyor, merak etmeyin…’ Söylemeye hicap duyarak ‘İçimizde Danimarkalılar var…”

“SAMİMİYSEN ÖNDER SAV’I GÖREVDEN AL”

BBP’li Topçu, başörtüsü tartışmaları esnasındaki grup toplantılarında, ayet ve hadislerden örnekler veren CHP Lideri Deniz Baykal’a çağrıda bulup samimi olup olmadığını ispatlaması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Sayın Baykal, grup toplantılarında okuduğunuz ayet ve hadisler, örnek verdiğiniz sünnet ve icmalar ve son olarak Türkiye’de her ilde bastırdığınız afişlerdeki “Din de bizim, Devlet de bizim” beyanlarınızda samimi iseniz, derhal Önder Sav’ı görevden almalısınız…”

Haber 7


















KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER HABERLER


O CHP'li Önder Sav'ı savundu
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la hacca gitme diyaloğu kameralara yansıyan 80 yaşındaki partili Mustafa Ünal, muhatabını savundu. Ünal'a göre, 'Önder Sav yanlış anlaşıldı'


Baykal'a köşeden Önder Sav çağrısı
Nasuhi Güngör, bir süre önce İmam Ebu Yusuf’tan fetvalar veren Deniz Baykal'ı Peygambere hakaret eden partinin ikinci adamına haddini bildirmek için göreve çağırdı. Güngör, neyi not edecek?


İçimizdeki Danimarkalı; Önder Sav!
Bir partilinin hacca gitme arzusuna alaycı bir üslupla, 'Boş ver, Araplara para kaptırma' diye karşılık veren CHP'li Sav’ı partisinin vekilleri korurken, Sarıgül karikatür krizini hatırlattı...


Ahmet Hakan'dan, Sav'a hatırlatma
Hacca gitmek için yardım isteyen bir partiliye verdiği cevapla Hz. Peygamberle alay eden CHP'li Önder Sav'a tepki gösteren Ahmet Hakan, CHP'nin din de bizim afişini hatırlattı...


Sarıgül: İnanca saygısızlık halka saygısızlıktır
Mustafa Sarıgül, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın basına yansıyan hacla ilgili sözlerine ilişkin, "İnançlara saygısızlık halka saygısızlıktır. CHP'nin oylarının neden yükselmediği, giderek azaldığı Önder Sav'ın sözlerine bakıldığında ortadadır" dedi..


CHP'li Sav Peygamberle alay etti
CHP Denizli İl Başkanı'nın Paygambere yaptığı saygısızlıktan sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Hz. Muhammed'e (sav) ve hac ibadetine çok alaycı bir yaklaşımda bulundu.

YORUMLAR 48
  • ali degirmen 15 yıl önce Şikayet Et
    . Yani öylebi soru sormuşki sanki kendisi bilmiyor.Önder SAV ATATÜRKÇÜ,LAİK dini belirsizin biri.Sanki kendisi bilmiyor.
    Cevapla
  • olgar kara 15 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET BAHÇELİ??. Devlet Bahçeli\'den de CHP ve Önder Sav hakkında uzun bir makale bekleriz..Dinimize , kutsallarımıza saldıran bu şahsa ve partisine akrşı uzun bir konuşma yapmasını bekleriz..
    Cevapla
  • metin akdağ 15 yıl önce Şikayet Et
    Hayır O bir müslüman değil!!!. O bir LAİK! O bir ATATÜRKÇÜ! O bir CHP\'Lİ! O bir KOMİNİST! O bir SOSYAL demokrat! O bir ÖNDER SAV! Dahası Onun ne olduğu pek belli değil!! Şu an için belli olan tek şey, onun bir Müslüman olmadığıdır!! Yani yapmış olduğu konuşma ve ifadeler normaldir... İktidar olduklarında yapacakları ilk icraatlarından biri de HAC ibadetini kaldırmak olacak! Sonra sırası ile NAMAZI ve ORUCU kaldıracaklar! Böylece LAİK ve ÇAĞDAŞ BİR İLKE OLCEZ! Tabi iktidar olabilirlerse:):):):
    Cevapla
  • hakan er 15 yıl önce Şikayet Et
    chp. Sözün bittiği yer dinine hakaret ediyorsa bu zat islam dininden deyildir ozaman bizde müslüman mahakkesinde istakoz sattırmayalım bu istakozları sandıkta gömelim haydi türkiye bu hakaretin bedelini sandıkta ödetelim
    Cevapla
  • fatih yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    . sayın topçu saçmalamışsın.sanki bu adamları yeni tanıyorsun.bilmiyormusunki 80 öncesi odtüye asılan pankartı.burada onu yazamam ama paygamber(sav.)efendimize yapılan hakaret dolu yazılar yazmışlardı.bazıları o pankartın altından rahatça geçmiş bazılarıda can pahasına pankartı indirmişti.ve odtünün çatısına kurulan rus marka makinalı tüfekle taranmışlardı.onlar hakkın rahmetine yürüdüler.ya biz.ancak bilgisayar arkasından atıp tutuyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi