Asparagas haber nasıl yayınlandı?

Türkiye'nin saygın haber portalarından ntvmsnbc, dün saygınlığına yakışmayan asparagas bir haberle çıktı okuyucularının karşısına. Site, İslam düşmanlığıyla bilinen İngiliz gazetesi Daily Mail'in bir yalan haberini araştırmadan okuyucularına aktardı.

Asparagas haber nasıl yayınlandı?
Asparagas haber nasıl yayınlandı?
GİRİŞ 21.05.2008 14:28 GÜNCELLEME 14.02.2018 18:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da 30 yıl boyunca birlikte yaşadığı karısının yüzünü hiç göremeyen bir adamın gece uykudayken eşinin peçesini kaldırıp baktığını bu durumu fark eden kadının da gelenekleri ihlal etiği gerekçesiyle kocasından ayrılmak için mahkemeye başvurduğu iddia ediliyordu.

NTV'nin Daily Mail'den onların da Suudi Arabistan'daki El Riyad gazetesinden tercüme ederek yayınladığı haber, daha önce bir çok benzer yalan haberlere yer veren gazeteler tarafından da NTV kaynak gösterilerek kullanıldı.

HABERİN KAYNAĞININ HABERİ YOK

Haberin kaynağı olarak gösterilen Al Riyadh gazetesinin Genel yayın Yönetmeni Abdulmuhsin Ed Davud, Yeni Şafak Gazetesi'ne yaptığı açıklamada söz konusu haberin tamamen uydurma olduğunu ve kendilerinin asla böyle bir haber yayınlamadıklarını kaydetti. Türk basınının İslam düşmanlığıyla bilinen bir İngiliz gazetesine dayanarak böyle bir haber yapmasına da şaşırdığını belirten Ed Davud, 'Bizim gazetemizde böyle bir haber hiçbir zaman yer bulmamıştır. Böyle bir olay yaşanmamıştır' diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

NTV'DEN YENİ ŞAFAK'A CEVAP

 

NTV, Arabistan’da bir kadın, 30 yıllık kocasını yüzüne baktığı için boşuyordu şeklindeki haberinin asparagas olduğunu belirten Yeni Şafak'a cevap verdi...
DEVAMI İÇİN.......

NTV'nin haber portalında yer alan yalan haberde, ismi açıklanmayan 50 yaşındaki Suudi kadının, ülkenin güneybatısındaki Hamis Muşayt şehrinde yaşadığı ve o bölgenin adetlerine göre, yüzünü her daim kapalı tutması gerektiğini söylediği belirtiliyordu.

Haber sitesinde kadının kocasıyla yaşadığı sorunla ilgili olarak Al Riyadh gazetesine açıklama yaptığı ve açıklamasında kocası için, 'Bunca yıldan sonra bu kadar bu kadar büyük bir hata yapmamalıydı' dediği öne sürüldü. Yalan haberde kadın şu sözleri söylediği iddia edildi. 'Kocam defalarca özür diledi ve bir daha yüzüme bakmayacağına söz verdi ama, gene de boşanma isteğinden vazgeçmeyeceğim.'.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 3
  • gökhan ata 15 yıl önce Şikayet Et
    yuh!!!!!!!!!!!!!!!!!. böyle saçma bir haber olurmu???????? bukadar islam bilgileri azmı.!!!!!!!!!!!! ntv yazıklar olsun seni diğerlerinden farklı ve objektif sanardım... sende doğan medyasına ayak uyduruyorsun.!!!!! heralde
    Cevapla
  • alper türkoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    laikçiler utansın. ama yüzleri varsa islama ve müslümanlara hakaret ettikleri haber işte yalan çıktı yuhhhh size maocu ulusalcı laikçi mason vbler....
    Cevapla
  • hursit dilaver 15 yıl önce Şikayet Et
    . tAM DA chp VE laikçilere göre bir haber..artık aylarca bunu konuşurlar.yalan falan kimin umurunda..İMAM-I ÜRYAN YAŞAR HOCA DA KONUŞUR, BEYAZLARIN ZEKERİYA DA..PROFDA, YARGİÇ TA..yeterki islam aleyhine bir şey olsun..süheyl batum demek istedim aslında. o da meraklı bunlara. ne de olsa galatasaray üniversitesinden galiba,kendileri yani..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!