Erbakan'ın evinin kapıları kapatıldı

Erbakan, ev hapsi cezasını geçireceği Balıkesir'in Altınoluk beldesindeki yazlığına geldi. Erbakan, burada, yolda kendisine eşlik eden polislere teşekkür etti.

Erbakan'ın evinin kapıları kapatıldı
Erbakan'ın evinin kapıları kapatıldı
GİRİŞ 26.05.2008 00:23 GÜNCELLEME 26.05.2008 00:23
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, "Kayıp Trilyon" davasından aldığı ev hapsi cezasını geçireceği belirtilen Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığına geldi.

İstanbul'dan Atlasjet Havayollarına ait tarifeli uçakla Edremit Körfez Havaalanına gelen ve uçaktan korumalarının yardımıyla inen Erbakan, tekerlekli sandalye ile kendisini bekleyen özel otomobile bindirildi.

Polis eskortu eşliğinde, Altınoluk beldesindeki yazlığına giden Erbakan, burada, yolda kendisine eşlik eden polislere teşekkür etti.

Erbakan, daha sonra, bu hafta başından itibaren cezasını geçireceği belirtilen evine çekildi.

Kapatılan RP'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan, "Kayıp Trilyon" davasında "özel belgede sahtecilik" suçundan yargılandığı mahkemece 2 yıl 4 ay hapse mahkum edilmişti.

DAVA SÜRECİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'özel belgede sahtecilik' suçundan verilen hapis cezası Yargıtay tarafından da onanmış, bunun üzerine Necmettin Erbakan, cezasını çekeceği yer olarak Altınoluk'taki yazlığını adres göstermişti. Erbakan'ın avukatları, TCK'nın 63. maddesine dayanarak Erbakan'ın 12 Eylül döneminde hapiste yattığı sürenin cezasından indirilmesi için mahkemeye başvuruda bulunmuş; ancak Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi başvuruyu reddetmişti.

Öte yandan, cezaevine girmeyi kabul etseydi cezası 11 ayda tamamlanacak olan Necmettin Erbakan'ın özel infazı 2 yıl 4 ay sonra bitecek. Erbakan, cezanın infazı sırasında isterse konut değiştirme talebinde bulunabilecek. Mahkeme talebi uygun bulursa Erbakan yazı Altınoluk'ta, kışı ise Ankara Balgat'ta geçirebilecek.

Erbakan, infaz kriterlerine aykırı hareket ettiği tespit edilirse cezaevine girecek. Evinin bahçesine istediği zaman çıkabilecek olan Erbakan, misafir ağırlayabilecek ancak sağlık sebebi dışında denize giremeyecek.

Savcılık izniyle konuttan geçici olarak da ayrılabilecek.

YORUMLAR 173
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    HA BEN ERBAKAN HOCA\'YI HİÇ ELEŞTİRMEDİM Mİ?. Elbette eleştirdim. Zaman zaman belki de O\'nu ve taraftarlarını incitici sözler bile ettim. Ama ne zaman? Hiç bir zaman ilk eleştiren olmadım. Ne zaman Sayın Erdoğan\'ın politika yapma yöntemini değil de Kişiliğine yönelen hakaretleri gördüm elbette ben de insan olduğum için Acımasızlığa, hakarete tahammülsüz olduğum için \"men dakka dukka\" yaptım. Bir \"ihanet\" türküsü tutturdunuz gidiyorsunuz. 4 seçim kazanan birine \"ihanet\"ten sözedemezsiniz. Millet bir 40 yıl daha % 10\'a talim edemezdi.
    Cevapla
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    DAHA ÖNCE DE YAZDIM. \"İLİM Mİ POLİTİKA MI?\". İlmi bir konferans veriliyor olsa. Veya dini bir konferans veriliyor olsa. Konuşmacının birisi Erbakan Hoca, Birisi de Başbakan olsa. Tereddütsüz yolum Erbakan Hoca\'ya giden yoldur. Politik bir toplantı olsa. Yine hatipler, Erbakan Hoca ve Başbakan olsa, Yolum Başbabakanın yoludur. Bunda ayıp, günah, yanlış olan ne Allahaşkına. Şimdi ben Erbakan Hoca\'yı yüceltiyor muyum, alçaltıyor muyum? Söyleyin Hak için. Millet Saadetin özünü, fikirlerini değil, Seçtiği politika yapma yöntemini Eleştiriyor
    Cevapla
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    SAADETLİ ARKADAŞLARIM BİR ŞEYİ ANLAMAMZLIKTAN GELİYORLAR. Ya hu! \"Erbakan Hoca kötü\" diyen yok. Özellikle AK Parti içinde bunu söyleyen yok. Ama sizin anlamadığınız bir şey var. Politika ayrı şey, ilim ayrı şey. Ya da şöyle diyelim. İlim ERbakan Hoca\'da fazlasıyla mevcut. Ama 40 sene bu millet ondan bir şeyler bekledi. Olmadı olmadı olamdı. En azından \"beklenen\" olmadı. \"Hocam sen bırak artık, gençelere yol ver\" dedi millet, Bu defa da HOca millete uymadı. Millet de Hoca\'yı çok sevmesine rağmen, Bağrına taş basıp, Gençlere yol verdi. Durum bu.
    Cevapla
  • ramazan erenoglu 15 yıl önce Şikayet Et
    yanındyız hocam. sen bizim gönlümüzdesin hocam inşallah kurtuluşa sen vesile olacaksın biz seni dik duruşunla direnmenle projelerinle aşkınla ve azminle her zaman anacagız.keşke ne demek istedigini başımıza bahsettigin ve komplo teorileri dedikleri şeyler gelmeden ne dedigini anlayabilselerdi.SENİ SEVİYORUZ SAVUNAN ADAM
    Cevapla
  • hikmet bingöl 15 yıl önce Şikayet Et
    koşun koşun. koşun koşun koşun tüm chp lileri göreve davet ediyorum erbakan hocayı tenkit için koşun bizde ceza çekelim bizde o cezadan istiyoruz sözlerinizi duyar gibi oluyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar