AK Parti dinleme için önerge verdi

AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenilmesine ilişkin iddiaların araştırılarak, gerekli tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

AK Parti dinleme için önerge verdi
AK Parti dinleme için önerge verdi
GİRİŞ 29.05.2008 19:14 GÜNCELLEME 29.05.2008 19:14

Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Bekir Bozdağ , Parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Ergin, konuyla ilgili Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeyi TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

AK Parti, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiğine ilişkin iddiaların araştırılması amacıya bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi.

AK Parti'nin verdiği araştırma önergesinde, 'Ülkemiz demokratik bir ülkedir. Aynı zamanda bir hukuk devletidir. Bütün demokratik devletlerde olduğu gibi ülkemizde de şahısların mahkeme kararı olmadan dinlenmesi kişi özgürlüğüne bir müdahaledir ve suç teşkil etmektedir. Bu durum asla kabul edilemeyeceği gibi aynı zamanda demokrasiyi zedeleyecektir. Son günlerde gündeme gelen CHP Genel Sekreteri'nin dinlenmesi iddiasının bütün yönleriyle araştırılması ve varsa sorumlularının ortaya çıkarılması amacıyla, Anayasamızın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.' denildi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nihat Ergün, Bekir Bozdağ ve Sadullah Ergin ile 20 AK Partili milletvekilinin imza attığı araştırma önergesinin gerekçesinde, yasa dışı dinlemenin bir insan hakkı ihlali olduğu belirtirilek, son günlerde Önder Sav'ın dinlenmesi ddialarıyla yasa dışı dinlemenin tekrar gündeme geldiği vurgulandı. Gerekçede, 'Bu konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılmasının ve sonucuna göre gereğinin yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyiz' denildi.

Önergeyle ilgili bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, dinleme olayıyla ilgili AK Parti'nin ve hükümetin ağır ithamlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, parti ve hükümet olarak bu iddiaları kabul etmelerinin söz konusu olmadığını vurguladı. Önder Sav'ın dinlenmesi olayının gerçek olması durumunda, bunu yapanların bulunması ve yargı önüne çıkarılmasının herkesin boynunu borcu olduğunu dile getiren Nihat Ergün, bu konudaki iddiaların araştırılması, dinlemenin olup olmadığı konusunda doğru ve berrak bilgiye ulaşılması, varsa sorumluluranın bulunması amacıyla bu önergeyi verdiklerini bildirdi.

CHP'nin gündeme getirdiği 'Önder Sav yasa dışı dinlendi' iddiasının boşta kalmaması gerektiğini dile getiren Ergün, bu iddia bahane edilerek AK Parti'ye ve hükümete yöneltilen ithamların da boşta kalmaması gerektiğini söyledi. Bu iddia ve ithamların ortada kalmaması, aydınlığa kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Ergün, 'Bu iddialar doğru değilse, dinleme olayı doğru değilse, bu iddialar başka amaçlarla ortaya atılmışsa, bunun da ortaya çıkarılması lazım' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, 'Bu iddiaların CHP'nin komplosu olduğunu mu söylüyorsunuz?' şeklindeki sorusuna Nihat Ergün, 'Biz komplo teorileri peşinde koşan bir parti değiliz' karşılığını verdi. Başba bir gazetecinin, söz konusu kaydın, Önder Sav'ın açık bıraktığı cep telefonundan olabileceğine dair iddiaları hatırlatarak, araştırma önergesini verirken bu ihtimalı göz önüne alıp almadıklarını sorması üzerine Nihat Ergün, 'Hiçbir ihtimalı değerlendirmiyoruz şu anda. İhtimalin ne olduğu, doğruların ne olduğu ortaya çıksın diye zaten bu araştırma komisyonunun kurulmasını istiyoruz' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!