Halil Necati Coşan vefat etti

Merhum Prof. Es'ad Coşan'ın babası H. Necati Coşan, vefat etti. Coşan'ın cenazesi, yarın cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.

Halil Necati Coşan vefat etti
Halil Necati Coşan vefat etti
GİRİŞ 05.06.2008 14:06 GÜNCELLEME 05.06.2008 14:06
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Merhum Prof. Dr. Mahmud Es'ad Cosan Hocaefendi'nin babası Halil Necati Coşan, bir süredir tedavi gördüğü hastalığının yoğunlaşması üzerine 29 Mayıs günü Medipol hastanesine kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

Halil Necati Coşan, doktorların tüm çabalarına rağmen yoğun bakımdan çıkamayarak bugün saat 13.00 sularında vefat etti...

Necati Coşan'ın vefatı ile ilgili Akra FM'in internet sitesinde şu haber yayınlandı:

'Ülkemizin önde gelen ilim, fikir ve gönül önderlerinden olan; ömrünü ülkemize ve insanlığa hizmet yolunda sarf eden merhum Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin muhterem babaları; babasının kendisine miras bıraktığı hizmet misyonunu, plan ve projelerini aynı çizgide sürdüren Sayın Muharrem Nureddin Coşan’ın sevgili dedeleri Hafız Halil Necati Coşan, bugün öğleye doğru, tedavi gördüğü hastanede Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Hafız Halil Necati Coşan’ın cenaze namazı 6 Haziran Cuma günü Süleymaniye Camii’nde Cuma namazını müteakiben kılınacaktır. Taziyeler, Üsküdar Küçük Çamlıca’da, Hüdai Çilehane Mescidi yanındaki Server Kültür Merkezi’nde kabul edilecektir.

Vefatıyla derin bir teessür uyandıran Hafız Halil Necati Coşan, 1906 yılında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin Ahmetçe köyünde dünyaya geldi. İstanbul Fatih medreselerinde tahsil gören babasının iki amcasıyla birlikte Çanakkale ve muhtelif cephelerde şehit olması üzerine dedesi ve dayılarının himayesinde büyüdü. Aile büyüklerinin yolundan giderek küçük yaşlarından itibaren ilim tahsiline yöneldi ve Kur’an hafızı oldu. 1928 yılında Şadiye Hanım’la evlenen Halil Necati Coşan’ın bu evlilikten 7 çocuğu dünyaya geldi.

1942 yılında çocuklarını okutmak amacıyla İstanbul’a göç etti. Burada ülkemizin ilim, fikir, kültür, sanat, sosyal, iktisat ve eğitim hayatında çok önemli atılımlara öncülük yapan gönül önderlerinden Abdullah Hasib Efendi, Abdülaziz Bekkine ve Mehmed Zahid Kotku Hocaefendilerin sohbetlerine devam etti ve onların yakın çevresinde yer aldı. Oğlu Mahmud Esad Coşan’ın, Mehmed Zahid Kotku’nun kızıyla evliliği bu yakınlığı akrabalık bağlarıyla daha da kuvvetlendirdi.

İstanbul’a yerleşen Hafız Halil Necati Coşan, bir süre ticaretle uğraştı. Daha sonra, açılan imtihanı kazanarak Fatih Müftülüğü’nde çalışmaya başladı. Ali Yekta, Bekir Haki ve Ömer Nasuhi Bilmen Efendiler başta olmak üzere ülkemizin önde gelen ilim adamlarıyla yakın mesai ve dostluk içerisinde bulundu. İstanbul’un seçkin kültür ve dinî ortamlarına devam etti. Yahya Kemal Beyatlı, İbnülemin Mahmud Kemal İnal, Neyzen Tevfik gibi dönemin önde gelen kültür ve sanat adamlarıyla teşrik-i mesaisi oldu.

Nesli ve çevresi içinde “Üsve-i hasene” kabul edilen Hafız Halil Necati Coşan 102 yılı aşan ömrü boyunca ülkemize ve insanımıza hizmet etmenin gayreti içerisinde oldu. Çevresine sevginin, dostluğun, paylaşmanın, insan ve vatan sevgisinin güzelliklerini aşıladı. Çalışkanlığı, nezaketi, tevazuu, yardımseverliği, ilmi, irfanı ve güzel ahlakı ile mesai arkadaşlarının, ülkemizin önde gelen ilim, fikir, kültür, iş ve devlet adamlarının sevgi ve saygısını kazandı.

Tanıyan hemen herkesin, sevgi ve saygıyla bahsettiği, bazılarının “abi”, “amca”, “dede” olarak kabul ettiği, Merhum Halil Necati Coşan’a Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine ve yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz.'

YORUMLAR 41
  • mahmut polat 15 yıl önce Şikayet Et
    . allah ondan razı olsun. mekanı cennet olur inşallah.
    Cevapla
  • mehmet gocuklar 15 yıl önce Şikayet Et
    gönül dostrarının duaları ona. kayseriden gönül dostlarının duaları ona.,alla rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • E.Dağıstan 15 yıl önce Şikayet Et
    İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Allah (CC) rahmet eylesin. Amel defterini kıyamete kadar sürekli hayırla dolacak şekilde açık kılsın inşaAllah.
    Cevapla
  • Yıldız Öztürk 15 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıldız daha kaydı dünyamızdan. Rabbim sevdiği kulunu çok üzmedi. Onu sevdiklerine kavuşturdu. Sevenlerine,hepimize sabrı cemil niyaz ediyorum. Bizleride Firdevsi Alada sevdiklerimizle buluştursun.
    Cevapla
  • OĞUZHAN ACAR 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah O\'nu ve O\'nun gibileri örnek edinmeyi nasip etsin!. Halil Necati COŞAN Hcf.Hz., merhum Mahmud Es\'ad COŞAN Hcf. Hz. ve Muharrem Nureddin COŞAN Hocaefendi\'ye, yani oğlu ve torununa, onlarla aynı yeterliliğe sahip olmasına rağmen tabi olabilecek derecede sınırsız bir tevazü abidesiydi. Çünkü teferruata değil asıl hedefe kilitlenebilen gerçek bir dervişti. Kendisini örnek alabilme ve şefaatine erme ümidiyle gani gani rahmet diliyorum....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması