Necati Coşan toprağa verildi

Avustralya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Esad Coşan'ın babası Halil Necati Coşan'ın cenazesi toprağa verildi. Coşan'ın cenazesi Süleymaniye Camii Haziresi'ne defnedildi.

Necati Coşan toprağa verildi
Necati Coşan toprağa verildi
GİRİŞ 06.06.2008 16:53 GÜNCELLEME 06.06.2008 16:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mükremin Albayrak'ın haberi

Süleymaniye Camii'nde Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Coşan'ın cenazesi Süleymaniye Camii Haziresi'ne defnedildi.



H. Necati Coşan'ın Süleymaniye Camii Haziresi'ne defnedilebilmesi için gerekli iznin 1996 yılında Bakanlar Kurulunun 96/9002 sayılı kararı ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayı ile alındığı belirtildi. Cenaze namazına siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.



Hazirenin restorasyon kapsamında olması nedeniyle cenazenin toprağa verilmesi için sadece yakınlarına giriş izni verildi. Hazireye girmek isteyen sevenleri ise büyük izdihama neden oldu. 102 yaşında vefat eden Coşan'ın cenazesi Cuma namazından önce cami önüne getirildi. Büyük oğlu Mithat Coşan cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze namazını yakın arkadaşı Yahya Altun hoca kıldırdı. Cenaze namazına SP Genel Başkanı Recai Kutan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi çok sayıda siyasetçi katıldı. Cami avlusu ve sokakları dolduran çok sayıdaki cemaatin katılımı ile kılınan cenaze namazı tekbirler eşliğinde defnedileceği hazireye taşındı. Okunan Kur'an-ı Kerimlerle Mehmet Zahit Koktu'nun yakınında toprağa verildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze namazında cemaat uzun süre Coşan'ın kabri başında dua etmek için cami avlusunda bekledi.


CENAZEDEN KARRELERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 1
  • tuncayzahid 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin. Allah rahmet eylesin. Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. bugün alem birkez daha öldü. Allah şefaatlerine nail eylesin. Allah mekanını cennet resulüne komşu eylesin. okadar büyük zatki, türkiyenin önde gelen evliyaullahlarıyla arkadaşlık etmiş, mesai geçirmiş, aynı dergahlarda bulunmuş, alim bir amcamızdı. olduğu gibi görünen göründüğü gibi olan amcamızdı. mütevazi ve hoşgörülü, sevgi dolu bir amcamızdı. Allah gani gani rahmet eylesin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri