Demirel'in son ihaneti Menderes’e

Bunu da gördük! Demokrat Parti geleneğine dayanarak 7 kez seçim kazanan Demirel, DP'yi kapatarak başbakan ve iki bakanı asan 1960 darbesini haklı buldu.

Demirel'in son ihaneti Menderes’e
Demirel'in son ihaneti Menderes’e
GİRİŞ 08.06.2008 12:50 GÜNCELLEME 08.06.2008 12:50
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Demirel, Menderes’in ‘Bizi halk seçti’ dediğini belirterek ‘O dönem Anayasa Mahkemesi olsaydı ihtilal önlenirdi’ dedi

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, varlığını borçlu olduğu Adnan Menderes’e, ‘İdam ettiren darbeciler’in yaptığı eleştiriyi yaptı.

Akşam’a konuşan Demirel, ‘Türbana ret çıkmasaydı üniversiteler okunmaz hale gelirdi. Bir hakem lazımdı, mahkeme o görevi üstlendi. 1960’ta Meclis Bizi halk seçti, ne istersek yaparız diyordu. Şimdiki gibi Anayasa Mahkemesi olsaydı, ihtilal olmadan halledilirdi’ dedi. Anayasa Mahkemesi’nin kararını ‘tarihi’ olarak nitelendiren Demirel, başını örtmenin İslam’ın bir şartı olmadığını savunarak, ‘Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Bu, kapatmadan önemli bir karar’ diye konuştu.

Kastelli para verdi

HAKKINDAKİ ‘1979 Mayıs’ında Başbakan iken Kastelli’den 2,5 milyon lira para istediği ve bunun üzerine Kastelli’nin Adalet Partisi’ne 500 bin dolar bağış yaptığı’ iddiasını değerlendiren Demirel, o tarihte Başbakan değil parti genel başkanı olduğunu söyledi. Demirel, ‘Partili dostlara söylerim ‘para verin’ derim, onlar da veriler. Partiye yardım etmiş olabilirler’ dedi.

YORUMLAR 155
  • Ufuk Özdemir 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonunu hayreylesin.... Demirel bu ülkeye çok büyük hizmetler etmiş bir liderdir. Ama 28 Şubat\'tan sonra, hafızasını mı kaybetti, başını bir yere mi vurdu, bilemiyorum... Yanlış işler yapıyor, yanlış şeyler söylüyor. Allah ıslah etsin...
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    SOYGUNCULARIN VURGUNCULARIN BABASI. Zaman gösterdi ki buna baba diyenler aile fotoğrafına girenler Türk tarihinin en büyük soyguncu ve vurguncularıdır. Bu millet bu adamı 40 sene sırtında taşıdı, bu adam 40 sene ihanet etti.
    Cevapla
  • kemal gürbüz 15 yıl önce Şikayet Et
    ahh süleyman. Kendisi ülkemiz için çok faydalı işler yapmış gibi konuşuyor.Görende otorite sanır.Herkes senin gibi muhtırayı yiyince kaçmıyor.12 Eylül öncesi yaptıklarını cümle alem biliyor.Senin döneminde üniversiteler son derece iyi durumdaydı sanki...Ülkede kan gövdeyi götürüyordu.Sen de öyle bakıyordun.12 Eylül sonrası ise, senin döneminde önüne gelen devletin malını götürüyordu.Birde geçmişi sorguluyorsun.Birşeyler sorgulamak istiyorsan önce kendi dönemini sorgula.
    Cevapla
  • ali dinc 15 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcısı olsun. allah onlara oyle bır sey nasıp etsınkı basortusu takmak zorunda kalsınlar
    Cevapla
  • oturan boğa 15 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah. bu ve bunun gibilere hiç oy vermemiş olmanın huzurunu yaşıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor