Cengiz Aymatov hayatını kaybetti

Dünya edebiyatına 'Gün olur asra bedel' ve 'Selvi boylum al yazmalım' gibi eserler kazandıran Kırgız yazar Cengiz Aymatov tedavi gördüğü Almanya'da yaşama veda etti.

Cengiz Aymatov hayatını kaybetti
Cengiz Aymatov hayatını kaybetti
GİRİŞ 10.06.2008 19:11 GÜNCELLEME 10.06.2008 19:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yaklaşık bir aydır Almanya'nın Nürnberg kentindeki Klinikum Nord'un da tedavi gören ünlü yazar komada bulunuyordu.

Hastane basın sözcüsü Ernd Siegler dün yaptığı açıklamada yazarın durumunun kötüye gittiğini söyleyerek, 'Suni komaya sokulan Aytmatov'un durumu her geçen zaman kötüye gitmekte. Çok kritik bir dönem geçirmekte olan Aytmatov'un ama az da olsa hayatta tutulabilmesi için ümit var.' açıklamasını yapmıştı.

Aytmatov'un vefaati memleketi Kırgızistan'da son dakika haberi olarak verildi.

Aytmatov, 'Gün Olur Asra Bedel' romanının film çekimleri için gittiği Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 16 Mayıs günü rahatsızlanarak tedavi için Almanya'ya getirilmişti. Böbrek yetmezliği teşhisiyle hastaneye kaldırılan yazar, bu alanda dünyanın en iyi hastanelerinden olan Almanya'nın Nürnberg kentindeki Klinikum Nord hastanesinde tedavi görüyordu.

YORUMLAR 3
  • asil ercan 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesi. Çağdaş Türk Edebiyat Dünyası çok önemli bir duayenini kaybetmiştir.Eşsiz anlatımlarıyla yazdığı eserlerin yeri doldurulamayacak derecede olduğuna inananlardanım.Rahmetle anıyorum.
    Cevapla
  • ömer özcan 15 yıl önce Şikayet Et
    büyük yazar. gülsarı ve gün uzar yüzyıl olur adlı romanlarınnı okudum. tek kelimeyle müthiş bir yazar. allah tan rahmet diliyorum
    Cevapla
  • hüseyin tekinay 15 yıl önce Şikayet Et
    Güle güle. Milletim mankurt olmasın diye bir ömür boyu çırpınan büyük edip yolun açık olsun. Nobel\' i kıytırık yazarlara ( yazamayanlara) verenler seni görmezden geldiler ya...Utanırlar mı acep? Ana Beyit\' e gömsünler seni Sarı Özek\' e. Ne de olsa sen de vazgeçmedin insanından ne kadar mankurtlaştırılmış olsalar da. Allah Rahmet eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı