Erkan Mumcu siyasete veda ediyor

Anavatan Partisi'nin köklü isimlerinden Mehmet Keçeciler, 5 bomba iddiada bulundu. İddialar arasında Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül de var..

Erkan Mumcu siyasete veda ediyor
Erkan Mumcu siyasete veda ediyor
GİRİŞ 20.06.2008 00:00 GÜNCELLEME 20.06.2008 00:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

1- MUMCU BIRAKIYOR


Anavatan Partisi'nin köklü isimlerinden Mehmet Keçeciler, Erkan Mumcu'nun parti liderliğini bırakacağını açıkladı. Keçeciler, Mumcu'nun yerine partinin başına merhum Turgut Özal'ın yeğeni olan Hüsnü Doğan'ın geleceği işaretini verdi.

2- MUMCU YERİNE HÜSNÜ DOĞAN


Kanal A'da gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu 'Görüş Farkı' programına konuk olan Keçeciler, ilginç açıklamalarda bulundu. AK Parti hakkındaki kapatma davası sonrası yaşanacak muhtemel gelişmeleri değerlendiren Mehmet Keçeciler, Anavatan Partisi'ndeki hazırlığı ilk kez açıkladı.


Anavatan Partisi'nin Türkiye'de meydana gelebilecek siyasi gelişmelere kendisini hazırladığını söyleyen Keçeciler, Erkan Mumcu'nun parti liderliğini bırakacağını açıkladı.


Keçeciler, yeni genel başkan adayı için Hüsnü Doğan ismini telaffuz ederek, 'En azından biz Özal çizgisindeki Anavatan'a geri döndüğümüzü ve o çizgiyi devam ettirme azminde olduğumuzu kamuoyuna gösterebilecek bir değişim içindeyiz' dedi. Erkan Mumcu'nun bilgisi dahilinde Mehmet Keçeciler ve Oltan Sungurlu gibi partinin ağır toplarının Hüsnü Doğan'a genel başkanlık teklifini götürdüğü öğrenildi. Partideki bu yeni gelişmenin yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.

3- 'SEZER DE SİYASETE HAZIRLANIYOR'


Mehmet Keçeciler, yelpazenin sol kanadında da yeni siyasi oluşum çabaları olduğunu söylerken, ilginç bir iddiada bulundu. Keçeciler, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de siyasete girmeye hazırlandığını söyledi.


Keçeciler, 'Sayın Sezer'in hazırlığı var. Sayın Kemal Derviş'in de var. Hepsi birleşebilir, bir potaya sokulabilir' diye konuştu.

4- 'EŞİMİN BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE GENEL BAŞKAN OLMADIM'


Keçeciler, ilginç bir itirafta da bulunarak, eşinin başörtüsünden dolayı Anavatan Partisi Genel Başkanı olmadığını söyledi. Merhum Turgut Özal'ın kendisini çağırarak, 'Bak Mehmet. Ben muhafazakarım, sen de öyle. İkimiz birden olmaz. Aday olma' dediğini, bu yüzden aday olmadığını söyleyen Keçeciler, 'Aday olsam ne Mesut Yılmaz olurdu ne de Yıldırım Akbulut' dedi.


Keçeciler, kendisini aday yaptırmayan ve Abdullah Gül'e karşı çıkan gücün aynı olduğunu savundu. Bu güçlerin kimler olduğu konusunda ise şunları söyledi:


'Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında asker-sivil ayrımı yapılır. Askere ayrı, sivile ayrı muamele olur. Bu gerçeği bilmeden Türkiye'yi idare edemezsiniz. Bu güçleri bileceksiniz. Söylemek doğru değil. Bu memlekette hep beraber 27 Nisan'da e-muhtıra görmedik mi? Anayasa Mahkemesi anayasada böyle bir hüküm yokken 367 kararını vermedi mi? Türkiye'deki kurumların belli olaylarda belli reaksiyonları vereceğini bilmelisiniz. Bu memlekette başı açık, başı örtülü hanımlar barış içinde yaşıyorlar, hiçbir problem yok. Ne vakit devletin kapısına gelirseniz, orada kavga çıkar. Onlar kendileri çıkarmaz. Ama böyle bir kavga var. İnkar edemezsiniz. Memleketi idare edenler bunun böyle olacağını bilmelidirler.'

5- 'GÖNÜL OLSAYDI'


Keçeciler, yaşanan siyasi kriz ve kapanma davasının Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olması ile tetiklendiği görüşünde. 22 Temmuz öncesi AK Parti ile yaptıkları teması da anlatan Keçeciler, 'Vecdi Gönül'ü aday gösterin, destek verelim teklifini ilettik ama kabul edilmedi' dedi.


İHA

YORUMLAR 14
  • yavuz selim 15 yıl önce Şikayet Et
    Mumcu ve Keçeciler. Mumcu\'ya bu kadar yüklenmeyin. Kötü bir adam değil. Hata yaptı tamam, ama o hata daha güzel şeylere sebebiyet verdi. Hatayı da içtihad farkından yapmıştır. Darbe olmasın korkusuyla yapmıştır. Doğrusuyla yanlışıyla vatansever bir insandır. Cindoruk vs. gibilerle aynı kefeye koymayın lütfen. Keçecilere gelince... O da iyi adam ama günün gerçeklerini okuyamama gibi bir hatası var onun da. 200bin Sabetaistin kilit noktadaki adamlarıyla halkın iktidarını durdurabileceğini zannediyor. Öğrenir...
    Cevapla
  • engin temiz 15 yıl önce Şikayet Et
    BU TRENDEN İNENLER BİR DAHA BİNEMEZİN İSPATISIN ERKAN MUMCU!. Evet arkdaşlar,E.Mumcu,kimdi neydi ne oldu? O AK Partiden 2002 de milletvekili seçildi.Hemen sonrasında Turizm Bakanlıgı ve MEBakanlıgına yükseldi.Bu agresif ve marjinal abimiz.Gün geldi benim bakanlıgım fazladır,kapatılsın dedi,takdirleri topladı filan. Lakin an geldi benden lider olur Tayyip Erdoğanın yanında çürümiym diyerek,AKPden koptu ne için? ANAP Başkanlgı için.SOnra 367sabih skandalında meclise girmedi esrarengz 1telefon üzerine! Tayyip Babamızın dediğinin ispatıdır bu bu trenen inenin sonu bu!
    Cevapla
  • istanbulmedeniyeti 15 yıl önce Şikayet Et
    AKEPELİLERİN ERKAN MUMCU KORKUSU. NEDEN bu kadar korkuyorsunuz... sizden ayrıldı diye mi bu kininiz..o halde şunu unutmayın bölen bölünür...üstelik ki mumcu ayrılma sebebini erdoğanın o duymak istemediğiniz sözüne dayandırıyor..ne demiştir tayyip erkan mumcuya onlar da gitsin perukla okusunlar....daha da yorum yok...
    Cevapla
  • ayhan anıl 15 yıl önce Şikayet Et
    jeton olayı. Sen C.Başkanlığı seçiminde meclise girmediğin anda siyaseti bırakmıştın hatta partinin kapısınada kilit vurmuştun. GÜNAYDIN Mumcu
    Cevapla
  • Ertan YILMAZ 15 yıl önce Şikayet Et
    GİT GİT GİT. İsterse veda etmesin kendisi bilir.Aslında etmese daha iyi olur millet bunların ne mal olduğunu anladı yerlerine gelecekleri belki anlayana kadar zarar görebilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak