Sızdırmayla ilgili Başbakan'a verilen BDP'li isim

'İmralı zabıtları'nın Milliyet gazetesine sızdırılmasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'a verilen ismin BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak olduğu iddia edildi.

Sızdırmayla ilgili Başbakan'a verilen BDP'li isim
Sızdırmayla ilgili Başbakan'a verilen BDP'li isim
GİRİŞ 10.03.2013 12:52 GÜNCELLEME 10.03.2013 13:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

MİT-İmralı görüşmeleriyle başlayan çözüm sürecini sabote etmeye yönelik İmralı notlarının BDP tarafından Milliyet gazetesine sızdırılmasının detayları netleşiyor. 

Yeni Şafak gazetesinden Tahir Alperen'in haberrine göre; partiden notları servis olayının şu şekilde yaşandığı iddia edildi: 'Heyetin İmralı dönüşü görüşmeler parti merkezinde BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak başkanlığında masaya yatırıldı.

Adaya giden heyettekiler, görüşmeyi anlattı. Kışanak, anlatımların ve tutulan notların birleştirilmesini istedi. Vekillerin de katıldığı toplantıyı yöneten Kışanak'ın onayıyla, birleştirilip tasnif edilen notları fotokopiye gönderildi. Burada 'servis' değil 'sızdırma' görüntüsü verilebilmesi için partinin çaycısı tercih edildi. Fotokopi cihazından da sorumlu olan çaycı, notları çoğalttı. Notların çoğaltılmasıyla birlikte Milliyet'e haberin servis edilmesinin de önü açıldı

Sızdırma olayında adı bir numaralı şüpheli olarak geçen Kışanak'ın ismi Başbakan'a da iletildi. Kışanak'ın notların sızdırılmasında ön ayak olmasında İmralı'ya gidememesinin de etkili olduğu konuşuluyor.

Başbakan Erdoğan da, 'BDP sızdıranı açıklasın, yoksa biz açıklayacağız' demişti. Dün BDP Eş Başkanı Demirtaş, tutanakların parti genel merkezinden alındığını kabul etti.

YORUMLAR 23
  • Emre ARSLAN 11 yıl önce Şikayet Et
    hakan haklı. Sen Dua Et Bu ülkede mhp var. Bende Ak parti Taraftarıyım Ama Aynı Zamanda Bir o kadarda ülkücüyüm. Şu ülkede Ne zmn Bi olay olsa hep ülkücüler ayaklandı? Yani Şurdan anlaşılıyo ki Bu vatan ülkücülere emanettir ve bu vatana ülkücülerden başka kimse sahip çıkmayacaktır.
    Cevapla
  • Emre ARSLAN 11 yıl önce Şikayet Et
    Bende Türk oğlu Türküm.. Yorumlarınıza bakıyorumda gerçekten düştüğümüz duruma üzülüyorum. Bu ülkede kürt,Laz,çerkez,yörük,gürcü arnavut daha birçok halk var. o zaman hepsine birden kimlik çıkaralım.? hepsinin dili olsun,hepsinin bayrağı olsun,hepsinin marşı olsun. konuşmalarınızda Siz Zaten ülkenin bölünmesini kabullenmişsiniz.
    Cevapla
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    ÜST KİMLİK: Türkiyeliyim.... Türkiyeli Türküm. Planlarım arasında beş sene içinde Kanadalı Türk olmak var. Kısmet tabi ki. Türkiyeli Kürtler, Iraklı kürtler ve Suriyeli Kürtlerin ile birlikte güçlü (burada kaba güçten bahsetmiyorum) bir Türkiye herkesin hayrınadır...
    Cevapla
  • yasar ates 11 yıl önce Şikayet Et
    kürt ise kürttür.. Arkadaşlar bin türk üm. hatta yörük. bundanda gurur duyuyorum. o insanlarda kürt deselerki ben türküm yalan söylemiş olurlar.şimdi bir alman geliyor alman olduğunu söylüyor,japon geliyor japon diyor, bulgar geliyor bulgar diyor, rus geliyor rus diyor. amarikalı ,fransız, ingiliz hepside kendi kimliklerini ve dillerini söylüyor onlara hizmette kusur etmiyoruz. ama türkiye vatandaşı olan insanlar kürt olduğunu söyleyince kıyamet kopuyor. niye ki, insanlar illaki yalanmı söylesinler.
    Cevapla
  • Abit ŞEKER 11 yıl önce Şikayet Et
    Kendinizi çok mu akıllı sanıyorsunuz? 3. Yayınlanan tutanaklar gerçek değil. Üstünde çalışılmış konular ve kelimeler çok akıllıca seçilmiş. Her konunun ayrı bir amacı var. Hiç biri gerçeği yansıtmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak