Erdoğan'ın masasındaki 'Çözüm süreci'' anketi

Erdoğan, Akdeniz milletvekilleriyle buluştuğu kahvaltıda ANAR'ın yaptığı araştırmayı açıkladı. Buna göre çözüme destek verenler ilk kez karşı çıkanları aşarak yüzde 58 oldu..

Erdoğan'ın masasındaki 'Çözüm süreci'' anketi
Erdoğan'ın masasındaki 'Çözüm süreci'' anketi
GİRİŞ 28.03.2013 08:17 GÜNCELLEME 28.03.2013 15:56
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Akdeniz milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda ANAR'ın yaptığı araştırmayı açıklayan Başbakan Tayyip Erdoğan, "yüzde 58 süreci destekliyor" dedi.

"Umut arttıkça destek de artıyor" yorumları yapılan daha önce- ki araştırmalarda çözüm sürecini destekleyenler hiçbir zaman yüzde 50'nin üzerine ulaşamamıştı. Yapılan son araştırmada ise ilk kez çözüm sürecine destek verenler, karşı çıkanları aşarak yüzde 57.7 oldu.

Yüzde 34 karşı çıkarken, yüzde 8.3 fikir belirtmedi. Sürece verilen desteğin 12 Eylül'de yapılan yüzde 58'lik "evet" oranına yaklaştığı görüldü.

EGE BÖLGESİ KRİTİK

ANAR'ın, 12-20 Mart arasında Türkiye genelinde 5500 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiği araştırma Nevruz'a kadar sürdü. Bu sürede, BDP'den ikinci heyetin İmralı'ya gidişi gibi çözüm sürecine ilişkin önemli gelişmeler yaşandı. Erdoğan, bölge bölge sürece verilen desteği anlatırken Ege bölgesinde desteğin diğer bölgelerdeki gibi olmadığını belirterek, "Ege bölgesindeki vatandaşlarımıza süreci daha iyi anlatalım" dedi.

Araştırmada Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinin yanı sıra İç Anadolu Bölgesi'nde sürece desteğin yüksek çıkığı öğrenildi. Karadeniz bölgesinde de sürece desteğin yüzde 50'nin üstüne çıktığı öğrenildi.

ÇÖZÜMÜ KONUŞALIM

Erdoğan basına kapalı yapılan toplantının başında Akdeniz bölgesi milletvekillerinden "sadece çözüm sürecini konuşalım" diye ricada bulundu. Milletvekilleri bölgelerinde çözüme destek olduğunu vurgularken, MHP ve CHP'nin süreci sabote etmek için provokasyona girişebileceklerini belirtti. Erdoğan da buna vatandaşları doğru bir şekilde bilgilendirerek yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, şu mesajları verdi: "Kapı kapı dolaşarak süreci anlatın. Bu ülkenin birliği için çalıştığımızı vatandaşlarımıza anlatın. Kimsenin kimseye üstünlüğü yok. İstiklal marşımızı yazan şair Mehmet Akif bir Arnavut'tu. Karadeniz'de dolaşırken 'ne mutlu Laz'ım' yazısı görüp garipsedim. Kimse kimseden üstün değil. Kardeşliği önplana çıkarmamız lazım."

YORUMLAR 25
  • hakan haklı 11 yıl önce Şikayet Et
    seçimde görüşürüz. kimin yalan kimin hayal olduğunu 10 yıldır tokat yiye yiye şamar oğlanına döndünüz ama hala aynısınız
    Cevapla
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    Hayal dünyası . o anketten benim ve ailemin oyunu düşün ..bilmem bu sözde anketler yapılırken bize sarulmuyor demekki başbakan sanal bir dünyanın içinde ....Ne Mutlu Türk'üm Diyene
    Cevapla
  • oğuz tuna 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu İnsanım Diyene. Kimse doğarken anasını seçme şansına sahip değil, Türk bir anadan doğabileceğin gibi Kürt bir anadan da doğabilirsin, başka bir ırktan da olabilirsin. Sen Türküm derken mutlu olursun o da Kürdüm derken mutlu olur, önemli olan insan olabilmek adam gibi adam olabilmektir. Ben Türklüğünü veya Kürtlüğünü öne çıkaranların kişilik olarak sorunlu olduğunu faşizan duygular beslediğini elinden gelse diğer ırklara yaşam şansı tanımayacağını böyle hastalıklı bünyeye sahip olduklarını düşünüyorum. İnanın bu kişiler anadan doğma başka bir ırktan da olsaydı o ırkı savunurlardı. Ben yüzde yüz eminim ki S.Demirtaş Türk olsaydı MHP saflarında en koyu Türkçülüğü yapıyor olurdu. Aynı şekilde bugün MHPde Türkçülük yapanlar Kürt olsalardı Demirtaşın Sakıkın Zananın yerinde olurlardı, bence fanatizm biraz genlerle yaratılışla ilgili, Türk ya da Kürt olmakla değil...
    Cevapla
  • oğuz tuna 11 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti Dün de Suçlanıyordu Şimdi de. Düne kadar Ak Parti terörle başedemiyor terörü yokedemiyor diye suçlanıyordu şimdi de terör bitiyor silahlar susuyor diye suçlanıyor. Gerekçelerse çok ilginç, neymiş giden PKKlılar K.Iraktaki Kürt devletinin ordusuna katılıyormuş, ya sen orda bir Kürt devleti olduğunu düşünüyorsan PKKlılar burda kalıp katliamlarına devam etse memnun mu olacaksın bırak gitsinler. Neymiş analar ağlamasın diye Kürt devletinine izin mi verilecekmiş, ya Allah aşkına zaten bunlar devlet kurmak için anaları ağlatmıyor muydu ne çabuk unuttunuz? Bakın bu işin sonu bölünme değil bütünleşmedir, bunu PKK ve BDP gördü siz hala göremediniz, değişen dünya ve bölge şartlarında asıl çıkarlarının bölgesinde lider olan büyük Türkiye'de olduğunu okudular anladılar ve gereğini yapıyorlar, siz küçük düşünmeye sınırlarınızın içine hapsolmaya devam etseniz de güçlü lider Türkiye yolda size CHP'ye MHP'ye rağmen...
    Cevapla
  • hakan haklı 11 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim utku 2. bu ülke senin babanın malı değil sen bu ülkede herkese milliyetçilik yaparsan sana bakıp milliyeçliği meslek haline getirenler olacak elbet önce sen kapının önünü temizle hele.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi