Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Dikizci' davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na  'Dikizci' davası
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Dikizci' davası
GİRİŞ 01.11.2013 16:29 GÜNCELLEME 01.11.2013 18:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, kendisine 'Dolmabahçe'den Kadıköy vapurunda gelen kadınları dikizliyor' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı.

BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ

29 Ekim'de Cumhuriyet kutlamaları esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan protokolde Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmamış ve direk yerine geçmişti. İki lider arasında yaşanan gerginlik kameralara yansımıştı.

"KADINLARI DİKİZLİYOR"

Burada yaşanan gerginiliği ardından bazı siyasi partiler ve Sivil Toplum kuruluşları ile Cumhuriyet mitingi düzenleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yüklenmişti. Kılıçdaroğlu Tandoğan Meydanı'ndaki mitingde Erdoğan için "Kadınların ne giyeceğine ve nasıl yürüyeceğine ve kaç çocuk doğuracağına karışıyor. Üstüne birde oturmuş Dolmabahçe'den Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor." ifadelerini kullanmıştı.

"EDEP YAHU"

Kılıçdaroğlu'nun bu söyleminin ardından Ak Parti kanadından cevap gecikmedi ve ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını "Ahlaksızca bir konuşma" olarak nitelendirmişti. Ardından Ak Parti Sözcüsü Cemil Çiçek'de bunlar ağza alınacak ifadeler mi? diye soru yönelterek "Edep Yahu" ile Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunmuştu.

CEVAP VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlediği toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün kullandığı 'Dolmabahçe'de oturup Kadıköy vapurundaki kadınları dikizliyor.' ifadesine cevap verdi.

"BÖYLE YAKLAŞIM OLUR MU ?"

Erdoğan, "Çok enteresan. Ben İstanbul'a başbakanlık ofisine gelirken, orada Beşiktaş iskelesinden vatandaşlarımız geçiyor. Her türlü giyim içerisinde olan var. Tasvip ederim etmem. Her birine saygı duyduğumu söylüyorum. Diyor ki oradan geçen bayanları dikizliyor diyor. Yahu böyle bir, yani böyle bir ahlak dışı yaklaşım olabilir mi? Böyle bir ifade olabilir mi? Ben ne söylüyorum o ne söylüyor." ifadelerini kullanmıştı.

Dün bu ifadeleri kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı.

YORUMLAR 14
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunun terbiyesizliği İnaılacak gibi ..... .....Ve bu Adama hala oy veriyorlar!!!!!!!!
    Cevapla
  • nazim manav 10 yıl önce Şikayet Et
    Dikizdaroglu kendini tarif etmis,,Bu kadar liderlikten uzak olunurmu yaa``. Bu chp battikca,batiyo gozumde.
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    Hiç gerek yoktu be BÜYÜK USTA!!!. Biz onun cezasını zaten mart seçimlerinde kesecektik. Ama tabi sen de haklısın, şimdi sükut edersen bugün DİKİZCİ diyen bu çapulcular yarın TECAVÜZCÜ diyebilirler... Düne kadar başörtülü kadınlarımızı ATATÜRK DÜŞMANI OLARAK görenler dün ; "BUNLAR BİZİM BACILARIMIZ!" dedi. Yani bunlardan her şey beklenir... Ne yaparsan yap, ne söylersen söyle ARKANDAYIZ BÜYÜK USTAA!!! Biz de beyaz gömleğimizi yanımızda taşıyanlardanız ALLAH'IN İZNİ İLE... SEN DE BU DİK DURUŞ BİZDE DE BU SEVGİ OLDUKTAN SONRA KİM TUTAR BİZİ BE BÜYÜK USTA... ALLAH HER ZAMAN SENİN VE SENİN GİBİ DÜRÜST, NAMUSLU, İNANÇLI, CESUR VE ŞEREFLİ YOL ARKADAŞLARININ YARDIMCISI OLSUN....
    Cevapla
  • Bir dost 10 yıl önce Şikayet Et
    ELİNE, BELİNE, DİLİNE.... Bunların eli hırsız, hep vatandaşın cebinde....Beli desen malum, harama uçkur çözerken altındaki koltuğu kaybederler, dili küfürbaz ve iftiracı... Ben hala onlara oy veren % 25 kim onu çözemedim...
    Cevapla
  • SERKAN TUNCA 10 yıl önce Şikayet Et
    ALİ İNAN. o paraları k.k. ödemiş olsa emin ol evin yolunu bulamazdı. senden benden çıkıyor tabi kimden çıkıyor sanıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama