Milletvekili maaşları 20 bin lirayı geçiyor

Milyonlarca işçi kıdem tazminatı haklarını bile kaybetme endişesi yaşarken, milletvekili maaşları Ocak ayında 20 bin lirayı geçecek.

Milletvekili maaşları 20 bin lirayı geçiyor
Milletvekili maaşları 20 bin lirayı geçiyor
GİRİŞ 15.11.2013 09:54 GÜNCELLEME 15.11.2013 09:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sayısız kez gündeme gelen kıyak emeklilik yasalarından birçoğunu yasalaştıran, bir kısmında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vetosuyla karşılaşınca geri adım atan milletvekilleri halen yaklaşık 13 bin lira maaş alıyorlar. Vekiller ayrıca yakınlarını da kapsayan, sağlık başta olmak üzere birçok alanda ayrıcalıklı haklara sahipler.

Taraf gazetesinden Adnan Keskin'in haberine göre; 2014 yılı bütçesine göre milletvekili maaşları Ocak 2014' itibariyle 13 bin 700 lirayı geçecek. Ancak, vekil maaşlarını asıl arttıran, milletvekillerinin önemli bir bölümünün normal maaş dışında geçmişteki Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur hizmetleri nedeniyle emekli aylığı da alıyor olmaları.

EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN
Hem normal maaşı, hem ayrıca emekli maaşı alan milletvekili sayısının yüzlerce olduğu biliniyor. Ve bu vekillere 13 bin liralık normal, maaşları dışında emekli maaşı olarak 6 bin 973 lira ödeniyor.

Böylece her iki maaşı da alan vekilin eline halen ayda 20 bin liraya yakın para geçiyor.

Bu arada, milletvekili emekli aylık tutarları ilk kez 2013 yılı başında Cumhurbaşkanı ödeneğine endekslenmişti. Bu endeks uygulandığında ise milletvekili emekli aylığı Ocak 2014 itibariyle 6 bin 973 liradan 7 bin 479 liraya çıkacak.

Bu verilere göre de halen hem emekli aylığı, hem de normal maaş alan milletvekillerinin eline geçecek toplam maaş 20 bin 500 lirayı geçecek.

YORUMLAR 11
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Eminim Allah tuyu bitmemis yetimin hakini yiyen bu insanlarin hepsinin haram yiyenler belasini verir hem bu dunyada hem obur dunyada ben anlamiyorum bunlar kurusla verirken kendileri dunnya kadar zsm nasil zam yapiyorlar
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi nerde hani, kral ve kracılarla dolmuş orası... Boşaltın orayı bir zahmet, cumhur öyle istiyor. benim 3 kuruş kıdem tazminatıma göz diken sizlerin yeri değil orası...
    Cevapla
  • ayhan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    demkorasi Yozlaştırılırsa Darbeler Meşrulaşır. Açgözlülüğün sınırı yok, Allah gözlerini doyursun.
    Cevapla
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    YASAKLAYIN!. İki maaşı yasaklayın ki milletin halinden anlayanlar Meclise girsin. İşte o zaman Yasama Görevi layıkıyla yapılır. Hem dolgun emekli maaşı hem vekil maaşı olacak iş mi? Sizlere soruyorum, 5000 Lira maaşla Yasama Görevini bunlardan daha iyi yapmaz mısınız? Aday adayını, adayı ve vekilleri millet seçsin. Seçimlerin her aşamasında millet olsun ki, Egemenliğin millete ait olduğu belli olsun. Şimdikiler millete efendilik yapıyor.
    Cevapla
  • adil duru 10 yıl önce Şikayet Et
    Meclisteki 550 vekilin mesleklerine bakın! problem onlarda değil bizdedir!!!!. Nüfusun %60 sı kırsal kesimde tüm ailece tarlada gece gündüz çalışırken, 550 vekilden kaç tanesi çiftçidir, kaç tanesi işçidir. Hepsi Elit tabaka insanlar. Onlar vekil olmadan önce de azla yetinmeyen insanlardı. Sorun onlarda değil, elit insanları karşımıza getiren partilere oy veren biz millettedir. Önümüzde seçim var. Oy istemeye gelen tüm partilere mecliste kaç tane bizden insan var diye soralım, kaç çiftçi, kaç işçi, kaç tane ev hanımı var diye. Bu sefer utandıralım. Bakarsınız düzen değişir, yoksa ye babam ye hesabı. Asla doymadılar, asla doymuyorlar ve asla da doymayacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!