Beklemedikleri sonuç: AK Parti 8 CHP 2

Türkiye bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Peki, seçimlerden önce AK Parti'den istifa eden milletvekillerinin memleketlerinde sonuç ne oldu?

Beklemedikleri sonuç: AK Parti 8 CHP 2
Beklemedikleri sonuç: AK Parti 8 CHP 2
GİRİŞ 01.04.2014 09:12 GÜNCELLEME 04.04.2014 11:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

30 Mart'ta yapılan yerel seçimler son yılların en çok konuşulan ve tartışılan seçimi olurken, rekabetin büyük olduğu seçim olarak tarihe geçecek. Bu seçimler öncesi AK Parti'den istifa ederek, partiyi zor durumda bırakmak isteyen Kütahya Milletvekili İdris Bal, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, İstanbul Milletvekili Muhammet Çetin'den sonra 30 Mart akşamı Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da AK Parti'den ayrıldığını açıklamıştı.

Yerel seçim rakamları resmi olmayan sonuçlara göre açıklanırken gözler AK Parti'den istifa eden vekillerin memleketlerindeki sonuçlara çevrildi.

Hakan Şükür- Adapazarı: AK Parti

Erdal Kalkan-Kırklareli'nin İnece Beldesi: CHP

İlhan İşbilen- Edirne Uzunköprü: CHP (Belediye başkanlığını bir kez daha kazanan Enis İşbilen aynı zamanda İlhan İşbilen'in de akrabası olduğu iddia ediliyor.)

Ertuğrul Günay-Ordu: AK Parti

İdris Naim Şahin- Ordu'nun Ünye ilçesi: AK Parti

Muhammet Çetin- İstanbul: AK Parti

İdris Bal- Kütahya'nın Altıntaş ilçesi: AK Parti

Haluk Özdalga- İstanbul: AK Parti

Hasan Hami Yıldırım- Burdur'un Bucak ilçesi: AK Parti

Ahmet Öksüzkaya- Kayseri: AK Parti

Böylece AK Parti'den istifa eden vekillerin memleketlerinde CHP 2 belediyeyi alırken; AK Parti 8 belediyeden zaferle ayrılmasını bildi.

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 20
  • Nazım Zengin 10 yıl önce Şikayet Et
    Uğur Yazıcı'ya.... Valla İdris Naim Şahin denen şahsiyet beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. AKP vekili ve bakan iken de vatandaşa ''yerde takla at'' diyerek alay eden; Angelina Jolie'nin Türkiye ziyaretinde hatuna yılışıp duran bir adamdı... Bunları ben kayıp olarak görmüyorum... Şahsiyetleri gereği kendi kendilerini siyaset tarihinden sildiler... Çok da iyi oldu... İyi ki de gitmişler... Memleketi kaosa sokup ikbal bekleyenlere bu tekme yeter...
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayal kırıklığı... Bu istifaların içerisinde beni en çok hayal kırıklığına uğratan İdris Naim Şahin oldu.Hiç yakıştıramadım,seni Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri bakanı yapan bir partiye bu yapılmazdı.Biz nice gidenler gördük isimleri bile unutuldu!!
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanımın düşmanı dostumdur.. Kayık tan inenler boğuldu,,hala pişkinlikle meclisteler,mert ve etik olan ilkesi olan ,hangi partiden seçildiyse, hemen istifa edip vekil seçminde aday olsunlar bakalım markaları varmı görelim.
    Cevapla
  • erciyes talas 10 yıl önce Şikayet Et
    millet cevabı verdi. millet ferasetiyle , ihanet edenleri gördü ve sandıkta onlara en güzel cevabı verdi
    Cevapla
  • Kubilay Gündüz 10 yıl önce Şikayet Et
    Armut deyip geçmeyin,onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur.. Rahmetli üstad ne güzel söylemiş.Görmüş bu günleri.Ya da bu tiplerden eskiden de varmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı