Başbakan Erdoğan o madalyayı geri verecek

Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi aracılığıyla Cesaret Madalyası'nın iade edebileceğini açıkladığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan o madalyayı geri verecek
Başbakan Erdoğan o madalyayı geri verecek
GİRİŞ 29.07.2014 15:28 GÜNCELLEME 29.07.2014 16:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Başbakan Erdoğan'a verdiği Cesaret Madalyası'nı geri isteyen Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen'a Başbakan adına bir mektup yazarak "ödülü vermekten memnuniyet duyacaktır" dedi.

Büyükelçi Kılıç'ın 27 Temmuz'da yazdığı mektup, "24 Temmuz'da yazmış olduğunuz mektuba cevaben aşağıdaki tespitleri size iletmem adına Başbakan tarafından yönlendirildim" diye başlıyor.

Hürriyet'in haberine göre, mektupta, "Başbakan Erdoğan 2004'te verilen ödülü geri vermekten memnuniyet duyacaktır. Ancak bu ödülün yokluğu, Başbakan Erdoğan'ın terörizme karşı savaşını, İsrail-Filistin çatışmasına barışçıl çözüm bulma konusundaki çalışmalarını ve Türkiye'deki Musevi cemaatinin güvenlik ve iyiliğinin sağlanması çabalarını engellemeyecektir." denildi.

YORUMLAR 2
  • emre başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    emre . Geri iade etse ne olur İsrail cesaret madalyasını vermeye nasıl cesaret eder... neden cesaret madalyası verirsin ki.. kendi ülkesi mi ?
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Foxman: Erdoğan’a ödülü iade et, demek çocukça . Yahudilerin’in ödülle minnet altına almayı hedefledikleri Başbakan Erdoğan’ın iade kararı isabetli oldu. Konunun bir başka yönü var. Gazetenin New York muhabiri Yahudi Kongresi’nin iade talebi üzerine ABD’deki bir başka ve daha etkili Yahudi kuruluşu ADL’nin direktörü Abraham Foxman’ı arıyor. Ve ADL’nin 2005’te Erdoğan’a verilen ödülü isteyip istemeyeceğini soruyor. Foxman “Elbette istemeyeceğiz, Bunlar çocukça davranışlar” diyor. Ve bir şey daha söylüyor. Başbakan’a ödül vermelerinden 2 yıl sonra ADL, Ermeni soykırımını ABD Kongresi’nde görüşülmesi talebi üzerine Erdoğan ödülü iade etmek istemiş. Foxman devreye girdiğini belirtip şöyle diyor: “Bunun doğru bir şey olmadığı konusunda Başbakan’ı ikna ettim. Ödülün şavaşta Yahudileri kurtarmak için büyük risk alan Türk diplomatların tanınmasıydı. Kendisine anlattım” diyor. Anlayacağınız Yahudi ödülü Erdoğan’ın pek umrunda değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!