Yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olmasıyla boşalan koltuğa Mevlüt Çavuşoğlu getirildi.

Yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu
Yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu
GİRİŞ 29.08.2014 12:43 GÜNCELLEME 29.08.2014 13:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yeni kabinede Dışişleri Bakanı'yken Başbakanlık koltuğuna oturan Ahmet Davutoğlu'nun yerine eski AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. Davutoğlu ve Çavuşoğlu böylece son kabinede yer değiştiren iki isim oldu. 

Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir? 

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma'dır.

İş Adamı; Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesinde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993'te AÜ Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesinde doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere'de London School of Economics'te "çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma" konusunda doktora çalışmasını sürdürdü.Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir.22 ve 23. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi.

İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 3
  • libyada madur kaldik misuratada 8 yıl önce Şikayet Et
    Libyada madur kaldik misuratada 15 Türk
    Cevapla
  • Hulya 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayırl uğurlu olsun sızden rıcam orta okul olup yesıl pasaportu olanların haklarını elınden almayın bu yasanın deyısmesı ıstıyorum babam bomba uzmanı olarak devlete hızmet etmış 70yasında bır adam cok Saçma bunu bır ak partılı olarak taştık etmıyorum ısallah bu hata duzelır umut edıyorum saygılar
    Cevapla
  • BURAK YÜZEN 9 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRLI OLSUN SAYIN BAKANIM... Öncelikle Başbakanlıktan sonra gelen en önemli bakanlığın koltuğuna oturduğunuz için tebrik ediyorum. İnşallah Alanya'mız ve Alanyaspor için de desteklerinizi projelerinizi büyük bir şevkle bekliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...