Erdoğan'dan 'Büyük Türkiye' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladı.

Erdoğan'dan 'Büyük Türkiye' vurgusu
Erdoğan'dan 'Büyük Türkiye' vurgusu
GİRİŞ 14.09.2014 14:15 GÜNCELLEME 14.09.2014 14:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve ’Büyük Türkiye’ hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Söğüt’ün, Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi önderliğinde Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun, adalet ve hoşgörü üzerine inşa edilen köklü medeniyetin ocağı olduğunu vurgulayarak, "Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri bu yönüyle, geçmişten geleceğe uzanan bir mana ve gönül köprüsüdür. Tarihimizin şanını, milletimizin büyüklüğünü ortaya koyan, Anadolu’nun ebedi vatanımız olmasını sağlayan harcın, birlik ve beraberliğimiz olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatan çok önemli bir buluşmadır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Milletimizin yetiştirdiği sembol şahsiyetlerden biri olan Ertuğrul Gazi; onun ve Şeyh Edebali’nin öğütlerini kendisine rehber edinen oğlu Osman Gazi; onların izinden yürüyen diğer devlet adamları; asırlar boyu üç kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti’nin, herkesi kucaklayan, ırk, dil, inanç eşitliğini koruyan, farklılıklar arasında ahengi sağlayan adaletli bir yönetim anlayışının temellerinin atılmasında önemli bir rol oynamışlardır. Nitekim, küçük bir beyliğin, medeniyetimizden ve maneviyatımızdan güç ve ilham alarak, cihanşümul bir imparatorluk haline gelmesi, insanlık tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Bilecik Söğüt’te Osmanlı’yı ayakta tutan ve yaşatan ruhun ilk tohumlarını atan Ertuğrul Gazi, Osmanlı Devleti’nin bir ulu çınara dönüşmesini sağlayan Osman Gazi ve Osmanlı’nın gönül mimarı Şeyh Edebali, bizler için örnek şahsiyetler arasında yer almaya devam edecektir."

"Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve ’Büyük Türkiye’ hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi’yi, Osman Gazi’yi, Osmanlı İmparatorluğu’nun manevi mimarı Şeyh Edebali’yi, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...