Tan: Keşke Bahçeli gibi yapabilseydik

Altan Tan, Kobani eylemleriyle ilgili olarak 2 itirafta bulundu: Halkı sokağa bilinçsizce döktük. HÜDA PAR'a ilk saldıran HDP'liler oldu.

Tan: Keşke Bahçeli gibi yapabilseydik
Tan: Keşke Bahçeli gibi yapabilseydik
GİRİŞ 15.10.2014 13:00 GÜNCELLEME 15.10.2014 15:49
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hürriyet'e konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kobani eylemleri için konuştu: "Biz sokağa çağrı yaparken özenli davranmalıydık. Öncesini ve sonrasını yeterince hesaplamalıydık. Keşke Bahçeli gibi yapabilseydik." 

Altan Tan, Ahmet Hakan'ın "Kobani'nin düşmek üzere olduğu bir dönemde HDP olarak halkı sokaklara çağırdınız. Şimdi geriye baktığınızda bu çağrıyı yanlış buluyor musunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi: 

"SOKAK ÇAĞRISI YAPARKEN ÖZENLİ DAVRANMADIK"

"Bir siyasi parti ya da bir kuruluş, destekçilerini sokağa çağırabilir. Greve çağırır, oturma eylemine çağırır, sivil itaatsizliğe çağırır... Demokratik açıdan bu meşrudur. Yani bizim HDP olarak kitlemize çağrı yapmamızda bir sorun yok...Ama biz bu çağrıyı yaparken çok daha dikkatli, çok daha özenli davranmalıydık. Öncesini ve sonrasını yeterince hesaplamalıydık. "

"SOKAĞA ÇIKANLAR YA PKK'LI YA DA PKK SEMPATİZANI"

"HDP'nin oy aldığı kitle, PKK ile iç içe... Son 30 yılda 50 bin insan ölmüş, bunun 40 bini Kürt. Beş yüz bin kişi cezaevine girmiş çıkmış, gözaltına alınmış. Bunlar ya PKK'lı ya da PKK sempatizanı... Biz HDP olarak bir çağrıda bulunuyorsak, işte böyle bir kitleye çağrıda bulunuyoruz."

ALTAN TAN'DAN ÖZELEŞTİRİ

"Kitlemizi sokağa çağırırken bunun sonuçlarını düşünmeliydik. Demokratik sınırlarda durur mu, kontrol edebilir miyiz? Bunu düşünmeliydik.Halkı sokağa çağırırken vurup kırmalara, yakıp yıkmalara mahal verilmesinin önüne geçecek tarzda bir dil ve üslup kullanmalıydık."

TAN: MAALESEF ÖNGÖREMEDİK

"Olaylar çığırından çıktığı anda da yapabileceklerimiz vardı. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti başkanlarımız sokaklara inip taşkınlığa engel olabilirdi. Yağmalanan bir dükkânın önünde durabilirdik. Bankamatiğin önünde durabilirdik. Belki birincisinde o kitle bizi de ezer geçerdi ama ikincisinde dururdu. Bunu yapamıyorsak bırakmalıyız bu işi. Özeleştiri yapıyorum. Maalesef öngöremedik olacakları."

HDP'LİNİN DEVLET BAHÇELİ ÖRNEĞİ

"Ben Devlet Bahçeli'nin siyasi fikirlerine katılmam. Ama onun son olaylardaki tavrı önemlidir. "Bizim partimizin amblemlerini, sloganlarını, işaretlerini kullanarak kimse sokağa çıkmasın" dedi. "Kim bizim amblemlerimizle, sloganlarımızla sokağa çıkıyorsa provokatördür, ajandır" dedi. Bizim de aynı tavrı sergilememiz gerekir."

"BANKA YAĞMALAYARAK EYLEM Mİ OLUR?"

"Yağmacıların karşısına çıkıp "sen ajansın, sen provokatörsün" diyebilmeliydik. Bunu deklare edebilmeliydik. En az Devlet Bahçeli kadar deklare edebilmeliydik. Banka şubelerini yağmalayarak, kuyumcu yağmalayarak eylem mi olur? Belediye otobüsü yakarak nereye varabiliriz ki?"

İLK SALDIRIYA UĞRAYAN HÜDA PAR'DIR 

Peki, Kobani eylemlerinde HÜDA PAR mı saldırdı yoksa HDP'liler mi? 

Altan Tan'ın bu konudaki görüşü gayet net: 

"Benim tespitlerime göre ilk olarak göstericiler, HÜDA PAR ve HÜDA PAR'a yakın kuruluşlara saldırmışlardır. Üç HÜDA PAR'lı kendi mekânlarında öldürüldü, cesetleri sokağa atıldı. Sonrasında onlar da silahla karşılık verdi."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 19
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    tercih gerekecekse elbet MHP. günü geldiğinde bir tercih yapacaksak bunu MHP lehinde ve ülke menfaaati için kullanırız.bu tercihi bu millete yaptırmayın. kumar oynamayın.bu ülkeyi baasçılara polpot heveslilerine teslim etmeyiz..hem de bir karış toprağını da..
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel devletin pişmanlığı gibi. Onlar da baktılar ki hükümeti yıkamayacaklar, pişman olduklarını söylemişlerdi. Ama iş işten geçti. Herkes hak ettiğini çekecek!
    Cevapla
  • abdullah erol 9 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık Yapanı Sevmek Zorunda Değilim. Günah nasıl sevilmezse ben de Bahçeli'yi o şekilde sevmiyorum dedim. Gayet açık. Allah'ın insan olarak yaratması o insanın sevileceği manasına gelmiyor. Sonuçta Allah Firavun'u da, Nemrut'u da Ebu Cehil'i de insan olarak yarattı. Allah üstünlüğün sadece takvada olduğunu emrederken, kendi ırkını sevip bazı ırkları ( örneğin kürtleri) yok saymaya varacak ifadeleri söyleyen birini sevmeyi İslamın hangi hükmüne göre normal gördünüz? "HUCURÂT -13 : Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır."
    Cevapla
  • Şevket Özsoy 9 yıl önce Şikayet Et
    Günahı kadar sevmezmiş.... Günah demek Allah'a cc isyan demektir kardeşim. Her olayda müsbet davranış sergileyen ve Allah'ın insan diye yarattığı ve "La ilahe illallah Muhammeden Rasulullah" diyen bir kişiye bu kin ve husumet niye kardeşim , anlamıyorum?? Siyaset bu değil kardeşim, hele İSLÂM hiç bu değil...
    Cevapla
  • abdullah erol 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeliyi Günahım Kadar Sevmem Ama. Bu tür sosyal olaylarda 12 Eylül tecrübesine dayanarak Bahçeli gerçekten olgun davranıyor ve abuk subuk ideoloji sahibi de olsa sadece bu davranışı takdir kazandırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi