Yalçın Topçu: Vakit geçmeden katılın!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin terörle mücadelede yalnız bırakıldığına dikkat çekti.

Yalçın Topçu: Vakit geçmeden katılın!
Yalçın Topçu: Vakit geçmeden katılın!
GİRİŞ 12.01.2017 11:30 GÜNCELLEME 12.01.2017 11:30

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu ve AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ikili diyalogların artırılması amacıyla Kırgızistan, Türkmenistan ve Tacikistan büyükelçiliklerine ziyaret bulundu.

Elçilik merkezlerinde gerçekleştirilen ziyarette, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu açıklamalarda bulundu. Topçu, medeniyet coğrafyasındaki ülkelerin dostluklarının; ekonomik, kültürel, siyasal ve turizm alanında daha çok gelişmesi çerçevesinde kardeş ülkelerin kıvançta ve tasada beraber hareket etmelerini umut ettiklerini belirtti.

Son zamanlarda artan terör olaylarına da değinen Topçu, Türkiye’nin vermiş olduğu mücadelenin terörün küreselleşmesinde engel olduğunu belirterek terör konusunda birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye Yeterince Destek Görmemekte

“Türkiye’nin şu anda; FETÖ, DEAŞ, PYD ve PKK terörü ile mücadelesi sadece Ankara’nın güvenliği için değil, medeniyet coğrafyamızdaki başkentlerin bir tamamının güvenliği içindir. Aynı zamanda Türkiye, verdiği mücadele ile terörün küreselleşmesi önünde bir engel teşkil etmektedir. Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden terörle mücadelede yeterince destek görememektedir. Stratejik ortağı olan ABD de FETÖ’nün başını ısrarla iade etmemekte, bu yetmiyormuş gibi terör örgütü üyesi olarak aranan bir şahsı da ülkesinde üniversiteye rektör yapacak kadar da işi ileriye götürmektedir. Bu yaptıkları ne stratejik ortaklığa sığar ne de ABD hükümeti bunu kendi halkına izah edebilir. Terör suçlusu olarak aranan birisinin rektör olarak tayin edilmesini Amerikan hükümeti kendi halkına açıklayamaz.”

Vakit Geçmeden Mücadeleye Katılın

“Biz, önce medeniyet coğrafyasındaki yer alan dost ve kardeş devletlerden terörle mücadelemiz noktasında dünyanın geleceği ve insanlığın iyiliği için daha çok gayret bekliyoruz. Bir milyar yedi yüz milyon insanın temsilcisi olan devletler Türkiye’nin terörle mücadelesinde, Türkiye’nin yanında olduklarını ifade ediyorlar. Bu durum, başta ABD ve AB olmak üzere dünyanın diğer ülkelerine bir şey ifade etmiyor mu? Vakit geçmeden, terör küreselleşmeden, terör küresel bir tehdit haline gelip geçmeden Türkiye’nin mücadelesine katkıda bulunmak için daha ne bekliyorlar. Bu terör ateşi kendi başkentlerine düştüğü zaman mı akılları başlarına gelecek?”

Yerli Düşünce Derneği olarak, Türk İslam coğrafyasındaki halklarla ve o halkların devletleriyle var olan iyi ilişkileri daha da öteye gidebilmesi için kültürel faaliyetleri hızlandıracaklarını belirten Topçu, bu konuda üstlerine düşün görev neyse onu yerine getireceklerini ifade etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi