Denge Araştırma'dan son referandum anketi

Denge Araştırma, Mart ayı başında ve Nisan ayı başında Türkiye Genelinde 56 ilde yaklaşık 6.500 katılımcıyla yüz yüze görüşme metodu kullanarak yaptığı iki anket sonucunu açıkladı.

Denge Araştırma'dan son referandum anketi
Denge Araştırma'dan son referandum anketi
GİRİŞ 10.04.2017 16:05 GÜNCELLEME 10.04.2017 16:43
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Araştırmada, Türkiye’yi demografik, sosyal ve siyasi yönden temsil eden iller seçildi. Denge Araştırma'nın iki araştırmasında önemli değişiklikler görüldü.

Mart ayı başında yapılan araştırmada ortaya çıkan yüzde 11,3’lük kararsız seçmen oranı Nisan ayı başında yüzde 8,1’e gerilediği görüldü. Bu gerilemede hem seçim zamanının yaklaşması hem de siyasi partilerin mitinglere, TV mülakatlarına ve seçim kampanyalarına ağırlık vermeye başlamaları etkili olduğu ifade edildi.

Kararsız seçmenin önemli bir kısmı geçmişte AK Parti veya MHP’ye oy vermiş seçmenlerden oluştuğu göz önünde bulundurulduğunda, Mart ayı başında %50,5 olan EVET oranının referanduma yedi gün kala %53,1’e çıktığı görüldü. Ayrıca “Hayır” cephesinde bulunan bir miktar AK Parti’li ve MHP’li seçmenin de “Evet”e yöneldikleri tespit edildi.

Kararsızlar dağıtılmadan oluşan tabloda iki araştırma arasında geçen 25 günlük süre içerisinde Hayır bloğu yüzde 0,8 erirken Kararsızlar yüzde 11,3’ten yüzde 8,1’e gerilediği görüldü.

Evet tercihinde de 4 puan artış dikkat çekti.

Araştırmada “Sizce 16 Nisan’da sandıktan hangi sonuç çıkar?” soru yöneltilen seçmenler, net bir biçimde Evet oylarının referandumun kazanacağı yönünde görüş bildirdiler.

YORUMLAR 56
  • Adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Al benden de O kadar(60-65 arası İnşaallah). Aslında; Halkımızı tamamen özgür bıraksalar %70leri bulur fikrindeyim. Maalesef Çıkarcılar, Yalan-Dolancılar, Şantajcılar, Vatandaşlarımızı Korkutmaya ve Sindirmeye ÇALIŞANLAR etrafta kol geziyor. Ancak biz şunu biliyoruzki: TERÖR örgütleri/Yalan-Dolancı ve Çıkarcıların dediği değil; "Allah cc. Dediği Olur" HERZAMAN.
    Cevapla
  • ömer f 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah %60 evet olur,hayırcılar mosmor olurlar alllahın izniyle
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    16 Nisan'da sandıkları EVET'le patlatıyoruz inşallah. Minimum 56-57 oranında evet bekliyorum.
    Cevapla
  • Fetö'yü de ekleyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Çıldıracaklar arasına Fetö'yü de ekleyin
    Cevapla
  • galip 7 yıl önce Şikayet Et
    60-+2 ile 40-+ evet kazanır inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...