Yalçın Topçu'dan terörle mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Devletimiz milletimizle birlikte terörün her türü ile mücadele etmektedir." dedi.

Yalçın Topçu'dan terörle mücadele mesajı
Yalçın Topçu'dan terörle mücadele mesajı
GİRİŞ 15.11.2017 11:35 GÜNCELLEME 15.11.2017 11:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ile 22. Dönem Ak Parti Bingöl Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı İdare Amiri Feyzi Berdibek, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’e ziyarette bulundular. Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, terörle mücadelede devlet ve millet olarak birlik olma vurgusu yaptı:

“Devletimiz Terörün Her Türlüsüyle Mücadele Etmektedir”

Devletimiz milletimizle birlikte terörün her türü ile mücadele etmektedir. İstikrarlı bir siyasi iradenin ilgili güvenlik bürokrasisini sevk ve idaresi ile son günlerde her türlü terör örgütü ile mücadelede çok önemli başarılar kaydedilmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanımız terörün her türünü ülkemizin dağından, ovasından, şehrinden ve devletin bütün birimlerinden silip atmaya kararlıdır. Bu kararlılık güvenlik güçlerimize yüksek moral vermekte ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

 “Şehitlerimize Layık Olmaya Çalışacağız”

“Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin Paşa nezdinde bütün güvenlik birimlerimizi, millet ve devlet adına verdikleri şanlı mücadelede kutluyoruz. Dualarımızla milletçe yanlarındayız.Bize düşen görev şehitlerimize layık olmaya çalışmaktır. Onları rahmetle anıyor, gazilerimize şifa diliyoruz. Yurtdışında operasyonda olan askerlerimize Rabbimizden yardım niyaz ediyoruz. Önümüzdeki yıllar ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün halinde, ay yıldızlı al bayrak altında doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi çokluk içinde birlik olarak, güvenli, özgür ve refah içinde kıyamete kadar bu topraklarda var olacağız.”

Ahıska Sürgünü Mesajı

Ahıska Türklerinin 14 Kasım 1944'te bugünkü Gürcistan’ın Ahıska bölgesindeki ata yurtlarından sürgün edilişinin yıl dönümü dolayısıyla da bir mesaj veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı şöyle konuştu:

“Zalime ‘Gökyüzündeki ayı, Ahıska’nın câmisindeki hilâlden çok daha kolaylıkla sökebilirsiniz’ inancıyla karşı duran, ezelden bu yana ana yurt saydıkları toprakları cesur, yiğit, dürüst ve adil kanlarından ödün vermeden savunan ve bu uğurda şehit düşmekten geri durmayan, benim de bir Ahıska torunu bir Türk olarak şerefle mensubu olduğum Ahıska Türklerini rahmet ve şükranla yad ediyorum.”

Yeni Büyükelçiye Hayırlı Olsun Ziyareti

Ayrıca Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği'ne de ziyarette bulunan heyet Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği görevine yeni atanan  Hazar İbrahim'in konuğu oldu ve kamuoyu nazarında Türk dünyası ülkeleri arasında  Türkiye’nin ikiz kardeşi sayılan can Azerbaycan’ın yeni büyükelçisine “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

“Azerbaycan Ve Türkiye Bir Ananın İki Ulu Oğludur”

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 16-20 Kasım tarihleri arasında Yerli Düşünce Derneği ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Türk Filimler haftası çerçevesinde Azerbaycan’a yapacakları seyahat hakkında da görüşen  Yalçın Topçu şu mesajı verdi:

“Aynı ruh, iki ayrı mübarek toprakta kıyamete kadar hür ve müstakil kalacak iki devlet olmuş. Azerbaycan ve Türkiye şairin dediği gibi; bir ananın iki ulu oğludur. Birinin adı Azerbaycan birinin adı Türkiye. Son yıllarda Bakü ve Ankara’nın işte, dilde, fikirde kat ettiği muazzam mesafeler sadece Bakü’nün ve Ankara’nın güvenliğine refahına katkısı olmayacak, bu işlerin neticesi hem bölgenin hemde insanlığın güvenliğine ve refahına katkı sunacak.”

“Sinema İle Birbirimizi Çok Daha İyi Tanıyacağız”

Türk filmlerini tüm Türk-İslam dünyası ile paylaşmak istediklerini belirten Topçu, bu ülkelerin filmlerini de Türkiye'de görmek istediklerini ifade etti ve ekledi:

“Sinema ile birbirimizi çok daha iyi tanıyacağız. Türk ve İslam dünyasının bu iletişimi daha iyi değerlendireceğini ümit ediyorum. Gelenek ve göreneklerimizi bu vesileyle birbirimize aktarmış olalım. İkiz kardeş olan Azerbaycan ve Türkiye birbirlerinin günlük hayatlarını, acılarını, sevinçlerini Kültür ve Turizm bakanlığımız ile Yerli Düşünce Derneğimizin ortaklaşa düzenleyeceği bunun gibi etkinlikler vesilesiyle aktarma imkanı bulacaktır.”

YORUMLAR 5
  • İlhami çakır 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım allah sizden razı olsun devlet adamının nedemek olduğunu tüm ülkeye gösterdiniz.yıllardır yaşadığımız coğrafyamızın unutturulmak istenen zengin kültürel birikimini bizlere ilmek ilmek nakış işler gibi işliyorsunuz.sanki bu zenginliği bu kadim millet hiç yaşamadı coğrafyayı kan gölüne döndüreler kendi sözde kültülerini bize dayattılar.bundan böyle siz saygı değer bakanım sayenizde yeniden diriltecektir
    Cevapla
  • Sinem Ylmz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar boyu bu zengin coğrafyamızın mirası olan kültür değerlerimizi hiçe sayıp 100 -200 yıllık tarihi olan devletlerin kültür değerlerini öğrenmemiz bbenimsememiz istenilmiş, öyle de olmuş. Bence bu tek kelimeyle ZORBALIK ! Sizi ve ekibinizi işte tam da bu yüzden beğeniyle takip ediyorum. Sayenizde yeni nesiller bizim gibi kendi müziğine kendi kahramanlarına ve kendi sinemasına yabancı büyümeyecek. Öz kültürümüze sahip çıkan gelecek nesillere aktarmaya çalışan değerli bir devlet adamısınız. Bunun için yürekten teşekkürler Sayın Yalçın Topçu..
    Cevapla
  • Göktürk Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve Milli olduğunu bildiğimiz siz değerli Siyasetçilerimizin TERÖR İLE amansız mücadele eden Askerlerimizin motivasyonunu olumlu etkileyecektir. Bu ve benzer çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Tabiisi Kültürel alandada varsınız. Allah gücünüze güç katsın. Hem TURAN coğrafyasında hem gönül coğrafyasında yani her yerdesin. Yalçın Topçu sizi ve ekibinizi kutluyoruz.
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım seni görmek istiyoruz bir gurup Ülkücü-Alperen’le Allah’a emanet
    Cevapla
  • Musa Burgaç 6 yıl önce Şikayet Et
    Milletimizin ve devletimizin en önemli konularını hep gündeme taşıyan gerçek bir devlet adamı. Allah senden razı olsun sayın Bakanım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar