Erdoğan, Suriyeli çiftin yüzüklerini taktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nizip ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaretinde, Suriyeli Mehdi Şamil ile Emire Haci'nin nişan yüzüklerini taktı.

Erdoğan, Suriyeli çiftin yüzüklerini taktı
Erdoğan, Suriyeli çiftin yüzüklerini taktı
GİRİŞ 20.01.2013 17:50 GÜNCELLEME 20.01.2013 17:50

Başbakan Erdoğan, çadır kentteki konuşmasının ardından bazı Suriyelileri, kaldıkları çadırda ziyaret etti. Suriyeli çocuklar ziyaret sırasında Başbakan Erdoğan'ı Türkçe ''Hoş geldin'' sloganları, Türkiye'yi ve kendisini öven Arapça şarkılarla karşılandı.

Başbakan Erdoğan, tebessümle bir süre dinlediği çocukların arasına girerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

-''Fazla beklemeyin''

Başbakan Erdoğan, çadır kent çıkışında Suriyeli sığınmacı Mehdi Şamil ile Emire Haci'nin talebi üzerine yanlarına giderek nişan yüzüklerini taktı. Başbakan Erdoğan, oldukça heyecanlı görünen çiftin yüzüklerinin kurdelesini de kesti.

Suriyeli çifti tebrik eden Erdoğan, ''Hayırlı işlerde fazla beklemek doğru olmaz. Bu işi bir an önce sonuçlandırmanızı temenni ediyorum'' dedi.

Damat adayı Mehdi'nin yakasına Cumhuriyet altını takan Erdoğan, daha sonra kamptan ayrıldı.

-''Şaşkın ve mutlular''

Başbakan Erdoğan'ın nişan yüzüklerini takmasından duydukları memnuniyeti vurgulayan Mehdi Şamil, Türkiye'ye ve Başbakan Erdoğan'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Şamil, Türkiye'nin kendilerine yaptığı yardımların boyutuna değindiği konuşmasında, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nişan yüzüklerimizi takmasından dolayı çok şaşkın ve mutluyum. Bize buralarda yapılan bu yardımların altından çıkamayız. Türkiye'yi ülkemiz olarak görüyoruz. Bizim için çok büyük bir fedakarlıktır'' diye konuştu.

Emire Haci ise Şamil ile çadır kentte tanıştığını ve birbirlerini sevdiklerini belirterek, bir hafta sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!