Önemli bir eser: Türk Kağanlığı ve Bengü Taşları

Dergâh Yayınları, yepyeni bir prestij kitabı: Türk Kağanlığı ve Türk Bengü Taşlar'nı okuyucuları ile buluşturdu.

Önemli bir eser: Türk Kağanlığı ve Bengü Taşları
Önemli bir eser: Türk Kağanlığı ve Bengü Taşları
GİRİŞ 21.11.2016 13:21 GÜNCELLEME 21.11.2016 13:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dergâh Yayınları tarafından Türkiye’de ilk defa, ilk Türk metinleri olarak içinde özel görseller yer alan ve prestij boy olarak; Ahmet Bican Ercilasun tarafından hazırlanan isimli kitap, okuyucuların beğenisine sunuluyor.


Kitap, (Gök)Türk Kağanlığı ve Orhun Yazıtları hakkında çok önemli bir inceleme olup yazıtların; Göktürk harfli özgün biçimlerini, transkripsiyonlarını ve günümüz Türkçesine aktarımlarını içermekte.

Türk Kağanlığı ve Türk Bengü Taşları, üç ana bölümden oluşuyor: Türk kağanlığının tarihi, bengü taşların dil, edebiyat, tarih vb. bakımlardan incelenmesi ve üç metnin okunuşu.

Türklerin bizzat kendileri tarafından yazılmış ilk metinleri incelemesinin yanı sıra Türklerin tarihine ve dönemin önemli olaylarına da ışık tutan eser, bengü taşlarla ilgili tarihî ve arkeolojik çalışmalara, bilimsel toplantılara ve edebi değerlendirmelere yer vermesiyle de kapsamlı bir çalışma olma özelliği taşıyor.

YORUMLAR 12
  • Ural-Altay 7 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişini bilmeyen, geleceğine sahip çıkamaz. Bu yazıtlar, Türk dilinin bilinen ve okunabilen en eski kaynaklarıdır. Cahiller bu yazıtların önemini anlamaz. Güzel çalışma olmuş.
    Cevapla
  • köktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu taşların kıymetini bilmek için yazıtların üzerinde yazanları okuyunuz. Türk tarihi ile ilgili ilk vesikalardır bu metinler. Bu sizi niye rahatsız eder anlamıyorum. Türk tarihi de İSLAM tarihi de bizim için vazgeçilmezdir. Şunu unutmayalım bu kitabeler atalarımızın din ayrımı ya da boy ayrımı yapmaksızın geleceğe nasıl bakacağımızı bize ileten taşlardır. Avrupalılar kadar olamıyoruz. Emperyalizme ilk başkaldırışın ifadesidir bu yazıtlar ...
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede son yüzelli yılda yaşananlar bile açığa kavuşmamışken böyle eserlerin yazılması neyi ifade eder. ilkönce türk milletine yutturulan son dönem tarihi ele alınsın.
    Cevapla
  • kemalist 7 yıl önce Şikayet Et
    oldukça gereksiz ve tarihi mitleştirme gayreti bulunan eski köhne tarih ve anlayışının yeniden bir keşif gibi sunmak ne kadar gerçekçi...cumhuriyet tarihini ve türkiye cumhuriyeti nin kurucu 5 kurucu atasına sahip çıkalım yeter ideallerini gerçekleştirelim
    Cevapla
  • Fatmanur 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani kemalistsin ya Atatürk'ün şu sözünü unutmuş olmaman lazım. "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur." Sözde kemalistlik yapıp burada ahkam kesmeye çalışmayın, rezil okuyorsunuz.
    Cevapla
  • Seza 7 yıl önce Şikayet Et
    Gecmisimizi ogrenelim ve sahip cikalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu