İznik'teki Yeşil Cami restore ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1378'de Çandarlı Halil Paşa tarafından yaptırılan İznik'teki Yeşil Cami'de restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışması başlattı.

İznik'teki Yeşil Cami restore ediliyor
İznik'teki Yeşil Cami restore ediliyor
GİRİŞ 27.05.2015 16:42 GÜNCELLEME 27.05.2015 16:42

İznik ilçe merkezinde 1. Murat Hüdavendigar döneminde yaptırılan ve minaresinde yeşil çini kullanılması nedeniyle Yeşil Cami olarak adlandırılan tarihi yapının çevresi de yeniden düzenlenerek bölge, yaşam alanına dönüştürülecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, burada yaptığı konuşmada, İznik'in hem Müslümanlar, hem de Hristiyanlar için evrensel bir değer olduğunu belirtti.

İlçedeki tüm değerleri ayağa kaldırmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Altepe, şöyle konuştu:

"Özellikle inanç turizmi açısından evrensel birçok değere sahip ilçede tarihi ve kültürel miras çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında surlardan antik tiyatroya ve Roma Yolu'na kadar ilçedeki tüm eserlerin sorumluluğunu Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik. Çalışmalara Yeşil Cami ile başlıyoruz. Cami restorasyonu ve çevre düzenlemesi ile burası ayrıcalıklı bir yaşam alanı haline gelecek. Daha sonra sırasıyla tüm tarihi değerleri gün yüzüne çıkaracağız. Tarihi miras çalışmalarımızla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağladık. İznik'te bu yıl aday listeye alındı. Ancak toplamda 160'ın üzerinde aday var. Bizim görevimiz, yapacağımız çalışmalarla İznik'i üst sıralara çıkarmak. Çünkü İznik, sadece Müslümanlar için değil Hristiyanlar için de önemli evrensel değerlere sahip."

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da ilçeye yapılan yatırımlar için Altepe'ye teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası