Kartal İHL'de anlamlı sergi!

Filistin asıllı Ürdün’lü sanatçı Raid Yusuf Qatanani’nin “Filistin’den Kırk Tuval Kırk Hikaye” isimli resim sergisi 15 Mayıs 2018 Salı günü Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde açıldı.

Kartal İHL'de anlamlı sergi!
Kartal İHL'de anlamlı sergi!
GİRİŞ 19.05.2018 18:29 GÜNCELLEME 19.05.2018 18:29

İsrail’in Filistinlilere saldırdığı zamana rastlaması sergiye ayrı bir anlam kattı. Sergi dolayısıyla ülkemizde bulunan sanatçı çalışmalarında Filistin ve Kudüs’ü ele aldığını ifade etti. Sergi öncesi sanatçının katıldığı konferansta duygu yüklü anlar yaşandı. Sanatçı “ Biz Filistinliler Kudüs bizim deriz, Arap âleminde Kudüs Arap diyarıdır denir oysa ben burada aranızda anladım ki Kudüs İslam’ın ve Müslümanlarındır” dediğinde salonda bir alkış tufanı koptu. Konferans sonrası sergi açılışında sanatçı resimlerinin hikâyelerini okulumuz sanatseverlerine tek tek anlattı. 
 
Sergi açılışının ardından Katanani, yaklaşık üç saat süren bir çalışmayla okulumuz fuaye alanında Kudüs’ü anlatan bir resim çizdi ve çalışmayı okulumuza hediye etti.  Sanatçı çalışmasında mdf tahta, kurşun kalem ve pastel boya gibi basit malzemeler kullandı. Sanat eseri çıkarmak için çok pahalı malzemelerin olması gerekmediği asıl olanın hayal ve fikir olduğunun altını uygulamayla beraber çizdi.
 
Sergi, öğretim yılı sonu olan 08 Haziran 2018 tarihine kadar sanatseverleri bekliyor olacak. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço