Mevlana, artık 20 dilde 'gel' diyecek

Daha önce 17 dile çevrilen Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'nin, Çince, Kazakça ve Yunanca tercümesi tamamlanarak baskıya verildi. Eserlerin basımı, 17 Aralık Şeb-i Arus törenlerine yetişecek.

Mevlana, artık 20 dilde 'gel' diyecek
Mevlana, artık 20 dilde 'gel' diyecek
GİRİŞ 08.12.2009 05:01 GÜNCELLEME 08.12.2009 05:01

 Mesnevi böylece 20 ayrı dilde okunabilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi, tarafından 20 dile çevirisi tamamlanan Mesnevi, aralarında Hıristiyan dünyasının ruhani lideri Papa'nın da bulunduğu birçok isme gönderildi. Mesnevi'nin Korece ve Azerice'ye çevirisi için çalışmalar ise sürüyor.

Yeni basılan eserler, 17 Aralık'ta gerçekleştirilecek 736. Vuslat Yılı törenlerine yetiştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, doğumunun üzerinden 800 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen Mevlana'nın bugün hâlâ ilgi odağı olmaya devam ettiğine dikkat çekerek, Mevlana ile ilgili yazılan her kitabın özellikle Avrupa'da en çok okunanlar arasında olduğunu kaydetti.

Akyürek, şöyle konuştu: "Basımını yaptığımız Mesneviler Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yabancı misafirlere hediye ediliyor. Bugüne kadar Japonya kralından, İspanya kraliçesine, Papa 16. Benediktus'a ve Teknik Direktör Christoph Daum'a kadar dünyanın tanıdığı çok sayıda kişiye gönderildi."

SABAH

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!