Altın Portakal Şiir ödülü Kayıran'ın

9. Akdeniz Altın Portakal Şiir Ödülü 'ne Beni Hiç Göremezsin isimli kitabıyla Yücel Kayıran layık görüldü

Altın Portakal Şiir ödülü Kayıran'ın
Altın Portakal Şiir ödülü Kayıran'ın
GİRİŞ 03.03.2005 10:34 GÜNCELLEME 03.03.2005 10:34

Ödül düzenlenen 8. Akdeniz Altın Portakal Şiir Sempozyumu'nun ardından yapılan ve Mehmet Doğan, Güven Turan, Haydar Ergülen (2. Akdeniz Altın Portakal Şiir Ödülü Sahibi, Şair), Mehmet Taner (4. Akdeniz Altın Portakal Şiir Ödülü Sahibi, Şair), Orhan Koçak 'tan (Edebiyatçı, Eleştirmen) oluşan seçici kurulun oylarıyla belirlendi.

Seçici kurulun, "İçerdiği yoğun düşünsel ve ruhsal gerilime en uygun şiirsel biçim arayışıyla, yılın en dikkat çekici şiir toplamı (kitabı) olması" nedeniyle Yücel Kayıran'ı ödüle değer gördüğü açıklandı. Kayıran ödülünü, 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde gerçekleştirilecek törende alacak. 1964 yılında Adana'da doğan Yücel Kayıran, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu. Türkiye Felsefe Kurumu ve Edebiyatçılar Derneği üyesi olan Kayıran'ın ilk şiiri, 1984 Yaba Öykü dergisinde çıktı. Bunu, o yıllarda Oluşum, Yarın, Morköpük ve Sanat Rehberi dergileri izledi.


Bir süre Kilis, Afşin, Arapkir ve Malatya'da yaşayan şair, 1990'lı yıllarla birlikte şiirlerinin yanı sıra eleştiri ve poetika yazılarıyla dikkat çekti.


Kayıran'ın şiir ve düzyazıları, Sonbahar, Ludingirra, Hürriyet Gösteri, Defter, Varlık, Adam Sanat, Virgül, Toplum ve Bilim, Cumhuriyet Kitap, Yasakmeyve, Kitap-lık, Edebiyat ve Eleştiri, Mor Taka ve Milliyet Sanat gibi dergilerde yayımladı. Yücel Kayıran'ın yayımlanmış 'Hayaline Firar Edemeyenlerin Afsunu (1997)' ve 'Beni Hiç Göremezsin (2004)' adlı şiir kitapları bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu