Cazcılar isyan etti

Caz müzisyenleri, yaptıkları basın açıklaması ile İstanbul Jazz Center'e boykot kararı aldıklarını ve işletmenin sahibi Aytek Şermet'ten özür beklediklerini dile getirdiler.

Cazcılar isyan etti
Cazcılar isyan etti
GİRİŞ 21.05.2012 11:47 GÜNCELLEME 21.05.2012 11:47

Serbest Müzisyenler ve Yapımcılar Derneği adına yapılan bir açıklama ile İstanbul Jazz Center ve sahibi Aytek Şermet kınandı ve Uraz Kıvaner'e uygulanan şiddetten dolayı mekanı boykot ettiklerini belirttiler.

Ediz Hafızoğlu, Kerem Görsev, İlhan Erşahin, Elif Çağlar, Jehan Barbur, Demirhan Baylan, Akın Eldes, Aziz Şenol Filiz, Birol Yayla, Sarp Maden, Mert Önal, Cem Aksel, Selen Gülün, Kerem Tüzün, Aslı Laniepce, Reha Öztunalı, Şule Camandan, Emrah Kara, Ercüment Orkut, Eylem Pelit, Çağdaş Oruç, Alp Ersönmez, Dilek Sert Erdoğan, Engin Recepoğulları, Matthew Hall, Ekin Cengizkan, Eylül Biçer, Altay Dönmez, İlker Özalp, M. Cem Tuncer, Çağlayan Yıldız, Cem Tuncer, Serdar Barçın, Berk Kula, Alper Yılmaz, Sinan Cem Eroğlu, Umut Pelit, Tolga Ünsün, Orhan Yolsal, Kağan Yıldız, Arıkan Sırakaya, Erdal Akyol, Ferit Odman, Kerem Türkaydın, Erdal Akyol, Oya Erkaya, Öz Kaynak, Görkem Karabudak, Murat Usanmaz, Aykan İlkan, Murat Çolak, Oya Üzüm, Brenda Berrin Koç, Pınar Duruk Bayraktar, Uraz Kıvaner, Okan Kavurga, Cumhur Avcil, Berkant Çelen, Emre Kula, Cemil Tatlıpınar imzası bulunan basın açıklamasında, sanatçılar, gerekli özürler dilenip mekanın işletme politikası düzenlenmedikçe İstanbul Jazz Center'da sahne almayacaklarını açıkladılar.

Yapılan basın açıklaması metni şöyle:

Son yıllarda canlı performans mekanlarının artmasıyla İstanbul neredeyse eski görkemli günlerine geri dönüyor. Ancak mekanlar ve müzisyenler arasında genel bir anlaşma bulunmadığından ne yazık ki tüm iletişim ve dolayısıyla da sorunlar kişisel kriterler ve keyfi uygulamalar üzerine kurulu. Bu denklemde mekan sahipleri ve işletmecileri, işveren konumunda olmanın da rahatlığı ile diledikleri gibi davranabiliyor ve zaman zaman bir çok müzisyeni mağdur edebiliyorlar. Oysa hepimizin unuttuğu bir şey var; müzisyen yoksa canlı müzik mekanı da yok demektir. Bu sistem bir muhtaciyet üzerine değil, karşılıklı bağımlılık üzerine kuruludur. Bu da karşılıklı sorumluluklar doğurur

Ancak ne yazık ki caz müzisyenleri bu karşılıklı sorumlulukların gereklerini yerine getirmeyen ve bu durumda hiç bir sakınca görmeyen bir mekan ve işletmecisiyle mücadele ediyorlar. Oldukça uzun bir süredir yerli ve yabancı müzisyenlerden, Jc's (İstanbul Jazz Center) ve sahibi Aytek Şermet ile ilgili çok fazla şikayet alıyoruz. Son olarak çok değerli bir müzisyen dostumuz, Uraz Kıvaner'e şiddet uygulanması üzerine artık bireysel tepkilerin yeterli olmayacağına ve Aytek Şermet'e tepkimizi biraraya gelerek göstermek gerektiğine karar verdik.

Bu yanlışlar düzeltilmedikçe bu tür davranışlar sergileyen mekan ve yöneticileri her kim olurlarsa olsunlar, bunların karşısında duracağız ve sorunlar çözülene kadar bir arada hareket ederek bu mekanlarda çalmayacağız. Bu yaşananları hem müzisyenler hem de bizi takip eden değerli dinleyicilerimizle paylaşarak, boykotumuzun bir sonuca varmasını umud ediyoruz.

Biz, bu metnin altında imzası bulunan müzisyenler, Aytek Şermet'i kınıyor, gerekli özürler dilenip mekanın işletme politikası da düzenlenmedikçe İstanbul Jazz Center'da sahne almayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Serbest Müzisyenler ve Yapımcılar Derneği

Kitapcafe.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı