Diriliş Ertuğrul yapımcısının Türkler Geliyor filminden yüz güldüren başarı sonuçları geldi

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizileriyle önemli başarılara imza atan Mehmet Bozdağ'ın yeni sinema filmi projesi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı gösterime girdi. Tilla adındaki şahin cinsindeki kuş, Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı isimli beyaz perde yapımında Emre Kıvılcım'ın canlandırdığı Sungur Bey'in yoldaşı olarak karşımıza çıkacak. Hafızalara kazınan sahneleriyle Türkler Geliyor filmi konusu ve oyuncuları!

GİRİŞ 04.02.2020 13:32 GÜNCELLEME 04.02.2020 13:32
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Hem senaryosunda hem de yapımcılığında Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizi projeleriyle büyük bir sükse elde eden Mehmet Bozdağ'ın imzasını taşıyan Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı adlı sinema filmi 17 Ocak tarihinde sinemaseverlerle bulaşarak vizyona girdi. 

Zengin oyuncu kadrosu ve etkileyici olay örgüsüyle adından söz ettiren beyaz perde yapımının dikkat çeken oyuncularından bir tanesi de, kara şahin (Parabuteo unicinctus) cinsine sahip Tilla adındaki kuş oldu. Henüz 6 yaşında olan Tilla, başarılı ve iddialı bir çıkış yakalamayı hedefleyen Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı filminin baş rolünü üstlenen Emre Kıvılcım'ın canlandırdığı Sungur Bey'in yoldaşı olarak seyircisini ağırlayacak.

Sinema tarihinde ilk kez bir kara şahin türünde bir kuş görev alırken, sinema tutkunlarını kendine hayran bırakacak olan Tilla'nın rol arkadaşı Emre Kıvılcım, set ekibi, oyuncular ve atlara uyum sağlaması adına yedi ay boyunca eğitime tabi tutuldu. 

 

 

TÜRKLER GELİYOR TOPLAMDA NE KADAR İZLENDİ?

Film, gösterime girdiği ilk 3 (üç) gün içerisinde toplamda 116.930 kişi tarafından izlendi ve 2.146.779.00 TL hasılat elde etti.

TÜRKLER GELİYOR: ADALETİN KILICI SİNEMA FİLMİ HANGİ ÜLKELERDE YAYINLANACAK?

Hollywood prodüksiyonlarıyla yarışan yapım tasarımıyla dikkat çeken filmin çekimleri 50 dönümlük bir alana yayılan sette yapıldı ve hazırlık süreci bir yıl sürdü. Emre Kıvılcım, Levent Özdilek ve Ece Çeşmi̇oğlu’nun başrolde yer aldığı yapım, Türkiye ile birlikte ABD, Kanada, Brezilya, Meksika, Avustralya, Japonya, Güney Kore, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Rusya, Güney Afrika, Hindistan, Endonezya, Malezya, Katar, Azerbaycan, Kazakistan gibi farklı ülkelerde gösterime girecek.

türkler geliyor adaletin kılıcı

TÜRKLER GELİYOR: ADALETİN KILICI OYUNCU KADROSU KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR?

Emre Kıvılcım, Levent Özdilek, Ece Çeşmioğlu, Ebru Özkan, Seray Kaya, Ogün Kaptanoğlu, Cemal Hünal, Eren Vurdem, Sezgin Erdemir, Funda İlhan, Atilla Güzel, Tolga Akkaya, Oğuzhan Yarımay ve Selda Alkor, Serdar Gökhan

TÜRKLER GELİYOR: ADALETİN KILICI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Proje tasarımı ve senaryosu da Mehmet Bozdağ’a ait olan ‘Türkler Geliyor, Adaletin Kılıcı’, İstanbul’un fethinin ardından hedefini Roma olarak belirleyen Fatih Sultan Mehmet’in Avrupa’daki kararlı ilerleyişini, sultana ölümüne bağlı en seçkin savaşçı birlikleri olan akıncıların hikâyeleri üzerinden ele alıyor. Dünyanın gördüğü en barbar krallardan biri olan ve tarihe Boşnak katliamını başlatan Sırp Kralı olarak geçen Lazar, Osmanlılara karşı Katolik dünyası ve Papa’yla ittifaka girince Fatih’in akıncıları Lazar’ın planlarını bozmak için harekete geçerler… Kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda gücünü kılıçtan değil Hak’tan alan; zorbalığa karşı adalet, köleliğe karşı hürriyetin adı olan Akıncıların hikâyesini anlatan Türkler Geliyor, Adaletin Kılıcı’ filmi unuttuğumuz büyük cihan hakimiyeti ruhuna tanıklık yapmak için yola çıkan iddialı bir film.

TÜRKLER GELİYOR: ADALETİN KILICI FİLMİNİN KÜNYESİ…

-Yapım: Bozdağ Fi̇lm

-Yapımcı: Mehmet Bozdağ

-Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ

-Konsept Tasarım Danışmanı: Aslı Zeynep Peker Bozdağ

-Senaryo: Mehmet Bozdağ, Atilla Engi̇n

-Yönetmen: Kamil Aydın

-Görüntü Yönetmeni: Efe Kubilay

-Kostüm Tasarım: Serdar Başbuğ

-Sanat Yönetmeni: Şakir Demirpehlivan

-Kurgu: Akif Özkan- Ahmet Teke

-Müzik: Cem Öğet

YORUMLAR 54
  • Eymen 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelime mükemmel
    Cevapla
  • Eymen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bayildim.Musliman ve turk olmakla gurur duydum.Eminim filmdeki gibi atalarımız fedakarlık yapmıştır.Emeginize sağlık
    Cevapla
  • serra 4 yıl önce Şikayet Et
    ben 2 defa izledm acayip guzl herkez izlesi insallh 2 falanda cikar
    Cevapla
  • nazım 4 yıl önce Şikayet Et
    izlemeye gittim çok çok beğendim firsatim olsun yine gider izlerim
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Yooo belden asagı olcak buram buram ahlaksızlık kokacakkı tavan yapsın yazık.ama helal olsun emegi gecen herkese
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı