Anketten çıkan 'en tarafsız' gazeteler

Medyanın 'yandaş' ve 'candaş' iki ayrı gruba ayrıştırıldığı dönemde, gazetelerin olaylar karşısındaki tavrı halkın da dikkatini çekiyor. Peki vatandaşlara göre hangi gazete daha tarafsız. Ya da tarafsız gazete var mı?

Anketten çıkan 'en tarafsız' gazeteler
Anketten çıkan 'en tarafsız' gazeteler
GİRİŞ 21.02.2011 08:10 GÜNCELLEME 21.02.2011 08:10
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Konsensus, "Türkiye Gündemi- Ocak 2011" başlıklı ankete çalışmasında bin 500 kişiye, "Sizce en tarafsız gazete hangisidir?" diye sordu. Ankete katılanlara göre "en tarafsız gazete" 10.8 oranıyla Zaman Gazetesi. Habertürk'te yayınlanan ankete göre ikinci sırada ise 10.4 ile Habertürk geliyor.

TARAFSIZ GAZETE VAR MI?

Yüzde 7 oranla Hürriyet'in 3. olduğu araştırmanın en çarpıcı sonucu halkın çok büyük bir gölümün gazetelerin tarafsız olduğuna inanmaması.

Ankete katılanların yüzde 24.7'si bütün gazeteler için "Hepsi taraflı" diyerek bir anlamda "tarafsız gazete yoktur" dedi.

Sonuçlar şöyle:

GAZETELER ORAN (%)
Hepsi Taraflı

24.7

Zaman 10.8
Habertürk 10.4
Hürriyet 7
Cumhuriyet 6.7
Posta 5.6
Milliyet 5.6
Sabah 4.6
Sözcü 3.2
Türkiye 2.9
Taraf 2.3
Vatan 2.2
Radikal 2.2
Diğer 11.8
YORUMLAR 101
  • mert 13 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle ZAMAN en DOGRU haber yapiyor. Ama sorulan soru yanlis. Eger sorulsaydi hangi gazete en cok carpitiyor diye bu sirlama tam tersi olurdu diye biliyorum. Birde suna sasirdim. Cumhuriyetin o sirada olmasi ne alaka? Siralamada en son sirayi almasi gerekirdi, diye düsünüyorum. Herkes tarafli olabilir, buna karsi degilim ama en taraflisi ve acimazisi Cumhuriyetdir. Ilhan Selcukun yazilarini unutmadik.
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    tarafsız gazete olmaz. tartışmaya bile gerek yok
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    tarafsızlık subjektif bir konudur.... tarafsızlık subjektif bir konudur,tarafsızım diyenler bile kendi bakış açısının tarafıdır.herkes olaylara kendi tarafından bakmalı ve toplum bu fraklı bakış açılarından genel bir pespektif oluşturup objektif bir yaklaşıma kavuşur,tarafsızlık kişiliksizlik demektirde,taraf olmak kişiliklilik ve bir erdemdir.
    Cevapla
  • Tarık Aziz 13 yıl önce Şikayet Et
    demokrasinin yanindaymis. 28 Subattaki post modern darbede Erbakan Hocanin yaninda yer aldi da bizim mi haberimiz olmadi sayin kubilay bey???
    Cevapla
  • ömer halit 13 yıl önce Şikayet Et
    tarafsız gazete yok, bu doğru ama en taraflı gazete GÖZCÜ!. bence "ALTIN AT GÖZLÜĞÜ" ödül olarak GÖZCÜye verilmeli.
    Cevapla
  • ccc 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaman gazetesi ezelden beri en taraflı gazetedir. Yapmayın şimdi herkes neyin ne olduğunu bilirken bu yalanlarla kendinizi komik duruma düşürmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü