Balkanların en büyük camisinin inşası başlıyor

Arnavutluk’un başkenti Tiran merkezinde Balkanların en büyük Namazgah Camii’nin yapımının bu ay içerisinde inşasına başlanması bekleniyor.

Balkanların en büyük camisinin inşası başlıyor
Balkanların en büyük camisinin inşası başlıyor
GİRİŞ 11.01.2015 06:30 GÜNCELLEME 11.01.2015 06:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Caminin yapımı Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yapılacak. Namazgah Camii’nin yapımı 3 yıl sürecek. Başbakan Edi Rama caminin inşa edilecek arazi tapusunu Arnavutluk Müslümanları  Cemaati Başkanı Skender Bruçay’a teslim etti.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, inşa edilecek camini arazisinin tapularını düzenlenen törende Arnavutluk Müslümanları  Cemaati Başkanı Skender Bruçay’a teslim etikten sonra, yaptığı konuşmada, “Bundan böyle başkent Tiran, Balkanların en büyük camisine sahip olacak” dedi.

Rama, “Bizden önceki hükümetler, cami inşalarına onay ve tapu vermekten kaçınırken başında bulunduğum Hükümet Arnavutluk Müslümanları için elinden geleni yapıyor” ifadelerini kullandı. Edi Rama, Türkiye Diyanet Vakfı’na da teşekkürlerini sundu . Arnavutluk Müslümanları  Cemaati Başkanı Skender Bruçay  ise, Başbakan Edi Rama’ya teşekkür ederek  büyük bir irade ve fedakarlık ile caminin inşaatının başlaması için hiç bir engelin kalmadığını belirtti. Caminin Türkiye Müslümanlarının bağışlarıyla inşa edileceğini  kaydeden Bruçay, caminin sadece ibadet edilecek yer olmayacağını, Namazgah camisinin bünyesindeki kütüphane, konferans salonları ve diğer ilgili mekanlarla Tiranlılara hizmet vereceğini belirti. Başbakan Edi Rama, caminin inşası için saha çalışmaları yapılmaya başlandığını caminin inşasına gelecek ayın başında başlanması öngörüldüğünü bildirdi. Ardından Edi Rama ve  hazır bulunanlar hep beraber caminin inşa edileceği araziyi yerinde incelediler.   

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    cami yapalımda içini dolduralım kalpleri imanla dolduralım kul hakkını hırsızlığı zinayı yalancığın ne denli kötü olduğunu anlatalım
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Oldu be onune gelene istediginiz etiketi yapistirin ne guzel dunya..Islam'a delicesine asik olmayan bir kisinin yapamayacaklarini, kalktinizda hiristiyan a yaptirdiniz ya helal olsun size..Oylesi bir Mubarek insanin gunahina giriyorsunuz hiristiyan diyerek..Bir Musluman'a kafirdir demekten farki nedir bunun?kendinize gelin ahali!!!
    Cevapla
  • bak kardeş 9 yıl önce Şikayet Et
    sinan tam bir müslümandı saçmalama
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynı camiyi yapmaktan ne zaman sıkılacaksınız acaba. Sinan üstadın kemikleri sızlıyordur herhalde.
    Cevapla
  • Diriliş 9 yıl önce Şikayet Et
    Mimar Sinan Kayseri nin Ağırnas Köyünde doğmuştur.Devşirme usulü ile ocağa alınmıştır doğrudur ama ona hristiyan demek onun şahsına yapılan en büyük saygısızlıktır.Müslüman olarak yaşayan ve ölen ,hayatı boyunca müslümanların yıllar boyu istifade ettiği sadaka-i cariye olan eserlerin sayısını tam olarak bilen yok dersek yalan olmaz ama bilinen 364 eserinin olduğudur. Bu yüzden lütfen YORUM YAPARKEN DİKKAT EDİNİZ
    Cevapla
  • hmmm 9 yıl önce Şikayet Et
    sakallı nickli arkadaş, sinan'a müslüman değil diyerek iftira attın. eğer haksızsan ahirette hesabını verirsin.
    Cevapla
  • _mavera_ 9 yıl önce Şikayet Et
    Mimar Sinan Hristiyan bir Türktür yıllarca Yeniçeri olarak devlet-i aliyye'ye hizmet etmiştir.
    Cevapla
  • SAKALLI 9 yıl önce Şikayet Et
    sinan üsttad dediğin dahiydi ama müslüman bile değildi kısa bir not düşeyim dedim akıllı kardeşim.. saygılarımla
    Cevapla
  • yap 9 yıl önce Şikayet Et
    cami çok cemaat nerde
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru arkadas ayni problem hollandada kafayi takmislar camii diye ama cemaat yok imam tek basina namaz kiliyor
    Cevapla
  • coskun 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen gel cemaat tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!