Memlüklü Camii yeniden ibadete açılacak

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Yakacık Köyü'nde bir vatandaş tarafından ev ve ahır olarak kullanılan tarihi cami ve müştemilatı restore edilerek ibadete açılacak.

Memlüklü Camii yeniden ibadete açılacak
Memlüklü Camii yeniden ibadete açılacak
GİRİŞ 14.09.2012 12:23 GÜNCELLEME 14.09.2012 12:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Caminin tapulu sahibi olan vatandaşa ise yeni ev sözü verildi. Memlüklü döneminden kalma tarihi camiyi Yakacık Köyü'ne yaptığı bir ziyarette gördüğünü anlatan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, caminin sahibi olan vatandaşa mağdur olmaması için yeni ev verileceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Bu köye geldiğimde ben caminin minaresini fark ettim.

'Burada böyle eski bir cami var mı?' diye sormaya kalmadan içinde bir ailenin yaşadığını öğrendim. Gidip baktığımda, resmen bir ev düzeninin kurulduğunu, bir bölümünde de 'inek beslendiğine' şahit oldum. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek, buranın aslına uygun şekle dönüştürülmesi için girişimlerde bulundum. Restorasyon çalışması için bakanlık ön çalışmaya başladı.

Burası hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hemde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açılacak." dedi. Camide kalan ve isminin açıklanmasını istemeyen vatandaş ise tarihi caminin kendisine atalarından miras olarak kaldığını ifade etti.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • bünyamin bozgeyik 9 yıl önce Şikayet Et
    Oğuzeline bağlı yakacık köyünde doğmuş ve halen burada ikamet eden biri olarak şunları söylemek istiyorum. Bahsi gecen camide hayvan beslendiği konusu kesinlikle yanlış bir bir bilgi. Caminin arsasının tapusunun bir köylünü Üzerine olduğu da tamamen asılsız.. Tarih bugün 28 nisan 2015 ve o camide henüz bir restorasyon söz konusu bile değil. . bu haberi nerden aldınız?. O bahsedilen. Milletvekili mehmet erdoğan köyümüze geldi ve o camiye bitişik bir ambar yapan bir k9ylümüzle camiyi ziyaret ettiler orada bizim köylü benim ambarımı camiye zarar verir diye yıkmayın dedi bu kadar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!