İlk yerli tramvayın test sürüşü park engeline takıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı 'İpekböceği'nin test sürüşü raylar üzerine park eden araç engeline takıldı.

İlk yerli tramvayın test sürüşü park engeline takıldı
İlk yerli tramvayın test sürüşü park engeline takıldı
GİRİŞ 17.08.2013 10:48 GÜNCELLEME 17.08.2013 12:02
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın yeni Valisi Münir Karaloğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Bakan Çelik, Vali Karaloğlu ve Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği'nin test sürüşüne katıldı.

Beraberindekilerle Türkiye'nin ilk yerli tramvayı denemek isteyen Bakan Çelik'in şehir turu yanlış araç park edilme engeline takıldı. Test sürüşleri gerçekleştirilen İpekböceği'nde şehir turu atan Bakan Çelik, bir süre sonra raylı sistem üzerine park eden bir araç nedeniyle yaklaşık bir saat yolun açılmasını bekledi. Bakan Çelik'in İpekböceği'ni deneme sürüşü yarım kaldı.

Atatürk Caddesi Heykel önünden tramvaya binen Bakan Faruk Çelik ve beraberindekiler, İnönü Caddesi'nden geçerek Uluyol Caddesine kadar geldi. Burada İpekböceği'nin güzergahına park eden bir araç, test sürüşünü yaklaşık bir saat geciktirdi. Bu süre zarfından polis ekipleri başta olmak üzere; zabıta ve belediye ekipleri seferber olmasına rağmen aracın sürücüsüne bir türlü ulaşamadı. Bakan Çelik, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile birlikte protokol üyeleri tramvayın içinde yolun açılmasını bekledi. Sürücü bulunup yol bir türlü trafiğe açılamayınca Bakan Çelik ve Vali Karaloğlu, tramvaydan inerek çevredeki esnafla sohbet etti.

Esnafla sohbetinde tramvayın yeni olduğu için test sürüşü sırasında yaşanan aksaklıkların olabileceğini belirten Çelik, "Adam enteresan, duyuru muyuru yapılmasına rağmen..." şeklinde tepki gösterdi.

'BURSA'YI REZİL ETTİN'

Sürücüye ulaşamayan ekipler son çare olarak olay yerine çekici çağırdı. Olay yerine gelen çekici tam aracı kaldırılacağı sırada aracın sürücüsü geldi. "Araç benim, ne olur çekmeyin arabamı, duymadım" diyen soy ismi öğrenilemeyen Yunus isimli genç, araçtan indirilidi. Aracın ruhsatını isteyen zabıta ekipleri sürücünün inmesini isteyip direnmesi karşısında ise; "Senin yaptığın ayıp, bütün bakanlar burada, olmaz böyle bir şey." dediler. Bazı görevliler ise, "Genç adamsın utanmadın mı? Rezil ettin Bursa'yı..." şeklinde tepki gösterdi.
Daha sonra polislerin araya girmesi ile birlikte aracın bir an önce raylı sistem üzerinden kaldırılması ve yolun açılması için anahtar zabıtalardan alınarak sürücüye verildi. Aracına binip yoldan kaldıracağı sırada yanına yaklaşan Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, "Tebrik ediyoruz!" dedi. Sürücünün; "Özür diliyoruz" şeklinde ki cevabına ise Müftüoğlu kızarak; "Ne niyetle özür diliyorsun? Yapmayın çocuğum, raylı sistemin üzerine nerede park edilmiş sen yapıyorsun. Bir saattir herkesi rezil ettin" şeklinde sert çıktı.
Yolun açılmasının ardından yeniden tramvaya binen Bakan Faruk Çelik ve Vali Karaloğlu ile Belediye Başkanı Recep Altepe, tramvayla kent meydanına kadar geldi. Burada tramvaydan inen Bakan Çelik ve beraberindekiler bir süre vatandaşlarla sohbet etikten sonra ayrıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 31
  • Selahattin A 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın Selami Bey. Deli dumrul hesabı köprüden geçenden de geçmeyenden de para alınması gibi . Hizmet var derseniz olmazki Erdoğan Bilenserde bursarayı açtı lakin otobüsleri kaldırdı sonrası malum. Sen şimdi tramway getirip hizmet edeceğim dersen ve trafiği felç edersen bunun adı hizmet değil eziyet olur. Bursada isen arabayla altıparmak heykele çık anlarsın demek istediğimi...Selamlar
    Cevapla
  • Celal Tok 10 yıl önce Şikayet Et
    Endonezyadan selam. Süpersin emre.Bu hareketini çok sevdim.
    Cevapla
  • Hel Fodul 10 yıl önce Şikayet Et
    arabayı hareket ettirmenin şoförlük zannedildiği ülkemizde normal karşılanacak bir durum. trafikte her türlü kural tanımazlığın yaşandığı ülkemizde yolun ortasına araba park etmek de garipsenmiyor. 5 dakikaya geliyorum ayağına yolun ortasına araba park ederek diğer insanları mağdur eden, suçunu bildiği halde özür dilemekten bile aciz bir insan topluluğu içinde yaşıyoruz. 70'lik hız sınırının olduğu yerde ralli yapan, ışık yeşilden sarıya dönünce gaza yüklenen ve kırmızıda geçen, yeşil yanmadan sarıda hemen kornaya yüklenen, trafikte sekiz çizerek gitmeyi marifet zanneden usta şoförler diyarında yaşıyoruz.
    Cevapla
  • tuğrul kanat 10 yıl önce Şikayet Et
    BAştan kabul etmişin bunu, niye adama laf atıyosun?. Yolun ortasından geçen tramvay yaparsan park eden araca da katlanmayı kabul etmişin demektir. getirir bursanın en işlek caddelernden birine tramvayı da sokuşturursan park eden araca da katlanmayı kabul etmişin demektir.
    Cevapla
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    at at at. Allah bu millete beyin versin hemde acilen.... Benim işim olsun da gerisi teferruat diyen bir anlayışın hakim olduğu bir sosyal düzen ile savaşıyoruz.... 4 tekerli arabayı hala AT gibi kullanan istediği ağaca bağlayan %80 insan topluluğu var bu ülkede. insanın insana saygısı olmayan bir sosyal çevre. ama kim bunlar biliyormusunuz 60 ların 70 lerin ve 80 lerin gençleri... komik değilmi hemde baya komik..... yada garip üstünde düşünülmesi gereken bir detay..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı