Suriyeli çift, bebeklerine ''Recep Tayyip'' adını verdi

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Karkamış ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli çift, bebeklerine ''Recep Tayyip'' adını verdi.

Suriyeli çift, bebeklerine ''Recep Tayyip'' adını verdi
Suriyeli çift, bebeklerine ''Recep Tayyip'' adını verdi
GİRİŞ 16.09.2012 13:42 GÜNCELLEME 16.09.2012 13:42

Suriyeli Rudeyna ve Ferzat Abdulmecit çiftinin Nizip Devlet Hastanesi'nde bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Çift, bebeklerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini verdi.

Anne Rudeyna Abdulmecit, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilere yaptığı yardımlarından dolayı bebeklerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını verdiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden Abdulmecit, ''Bizler Beşşar Esed'in zulmünden kaçıp ona ve onun devletine sığındık. Kalmış olduğumuz kamplarda ve tedavi gördüğümüz hastanelerde onun sayesinde çok güzel hizmetler gördük. Bu nedenle ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Onu seviyoruz ve onun için çocuğumuza 'Recep Tayyip' adını verdik'' dedi.

Baba Ferzat Abdulmecit ise ülkelerinde çıkan olaylarda evlerinin talan edildiğini söyledi. Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını ve kamplarda kendilerine en iyi şekilde hizmet sunulduğunu aktaran Abdulmecit, ''Türkiye devletine ve Başbakanı'na teşekkürümüzü ifade etmek için bebeğimizin adını 'Recep Tayyip' koyduk. Çok mutluyuz'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım