75 yaşında her gün 3 ton odun kırıyor

Bursa'da havaların soğumasıyla odun ve kömür satışları hızlandı. Mahrukatçıların depolara yığdığı dev kütükler, kırılarak satışa hazır hale getiriliyor.

GİRİŞ 13.11.2012 11:11 GÜNCELLEME 13.11.2012 11:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Pazarda, odun kırarak geçimini sağlayan genç ve güçlü insanlar arasında uzun sakalları, yüzündeki derin çizgileri ve titreyen elleriyle yaşlı bir adam dikkat çekiyor.

Eşini 13 sene önce kaybedince 3 oğlundan birinin yanında kalmaya başlayan 75 yaşındaki İsmail Dayan, çelik gibi parmaklarıyla kavradığı baltayı kütüklere ardı ardına vuruyor. Odunların kırılma noktalarını çok iyi bildiği için ilerlemiş yaşına rağmen bu işi zorlanmadan yapabilen yaşlı adam, acıktığını hissettiğinde ise evden getirdiği tereyağlı ekmekle karnını doyuruyor.

35 yıldır odun kırarak geçimini sağlayan İsmail Dayan, kırdığı 3 ton odun karşılığında günde 45 lira kazanıyor. Baltayı tutmaktan elleri nasır tutan yaşlı adam, aldığı para için 'bereket versin' diyerek şükrediyor.

Devletin yaşlılara verdiği ihtiyarlık maaşına başvurmayan Dayan, yaptığı işi şöyle anlatıyor: “Sabah saat 7,5 -8 arası işbaşı yapıyorum. Börek alıyorum, çayı demliyorum, kahvaltımı yapıp işe başlıyorum. Günde 2,5 - 3 ton kırıyorum. Odunları yukarı atmak işi geciktiriyor. Yaptığım işi azaltıyor. Alçakta olursa 3 ton kırıyorum. Bu işe alışmışım. Bugün başlasam zor gelir. Ama eskiden beri bu işi yaptığım için bana zor gelmiyor.”

“Memlekette iş yok.” diyenlere tepki gösteren yaşlı adam, iş beğenmeyip kahvehane köşelerinde oturan gençlere, şu sözlerle seslendi: “Ben hayatımda kahveye çıkıp oturmadım. Bir arkadaşla çay içmek için kısa süreli gittiğim olmuştur. Yalnız iş yok diye kahvede oturmam. Şu memlekette iş aradıktan sonra, herkes karnını doyuracak iş bulur.”

YORUMLAR 7
  • kemal kara 11 yıl önce Şikayet Et
    hey ALLAHım.... senin yaşındakiler avrupa ülkelerinde emekliliklerinin tadını çıkarıp ülke ülke geziyor.sende iş yok diyenlere kız işte.hey ALLAHım nasıl düşünceler böyle............
    Cevapla
  • kerem yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    bu haberle işsizlik sorununu hafifletemezsiniz !!!. insanların iş beğenmemezliğinden çok adaletli gelir dağılımı olmamasından yakınıyor halkımız. örneğin günde 12 saat çalışıp 750 tl alan birinin o işi beğenmeme hakkı vardır. çünkü hakettiğinin karşılığını almıyordur. ayda 150.000 tl alan milli takım antrenörünü görerek, ayda 8000 tl maaş alan tff sekreterini görerek kendi halinden memnun olmasını bekleyemezsiniz. bizim önce islam'ın esaslarından biri olan adaleti tesis etmemiz gerekiyor.
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    elini öpmeyelim baş köşeyede oturtmayalım . sadece gençlere örnek yapalım. moda tabiri ile rol model.
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    eli öpülecek dede. bu memleketi hala ayakta tutan böyle insanların varlığıdır. onları yüzü suyu hürmetine..
    Cevapla
  • murat 11 yıl önce Şikayet Et
    oturduğu yerden kazananlar nolcak. herkese iş var da millet enayi değil. oturduğu yerden, tanıdık diye adam kayırmacılıkla 3 bin lira maaaş alanlarda var günde 3 ton odun kırıp asgari ücret alan da dedem. dedem benim. işler senin bildiğin gibi mertlikle yürümüyo artık dedecim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar