Tarık Haşimi IFDP Irak temsilcisi oldu

Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu'nun (IFDP) Irak temsilcisi, gıyabında idam cezası kararı verilen eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi oldu.

Tarık Haşimi IFDP Irak temsilcisi oldu
Tarık Haşimi IFDP Irak temsilcisi oldu
GİRİŞ 21.03.2013 12:42 GÜNCELLEME 21.03.2013 12:42

IFDP Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın bir çok ülkesinde diktatörler ve otoriter rejimlerle mücadele eden milyonlarca insanın yaşadığını belirtti.

Bazı ülkelerdeki IFDP üyelerinin, oldukça zor koşullarda daha fazla demokrasi, özgürlük ve adalet için mücadele ettiğini kaydeden Bekleviç, IFDP'nin onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve mücadelelerine katkı sağlamayı amaçladığını aktardı.

Bekleviç, Tarık Haşimi'nin IFDP'nin Irak temsilcisi olduğunu bildirerek, ''Şu an 190 ülke için temsilcilik görevine talip binden fazla aday var. Forumun, 26-29 Nisan tarihlerindeki seçimli genel kuruluna kadar ülke temsilcilerini atamayı hedefliyoruz. Uzun süredir şahsını ve kıymetli ailesini tanıma şerefine nail olduğum Tarık Haşimi'nin Irak temsilcisi olma teklifimizi kabul etmesi, çalışmalarımıza anlam katmıştır. Haşimi ayrıca forumun Küresel Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapacaktır'' bilgisini verdi.

IFDP'nin, Yönetim Kurulu'nu genişletmeye devam ettiğini belirten Bekleviç, yönetime, dünya genelinde ülkelerinde verdikleri mücadelelerle öne çıkan lider adaylarını davet ettiklerini bildirdi.

Bosna Hersek Milletvekili Nermina Zaimovic-Uzunovic ve Karadağ Milletvekili Snezana Jonica'nın, IFDP'nin Yönetim Kurulu üyeleri olarak atandığını belirten Bekleviç, böylece dünyanın farklı bölgelerinden kanaat önderlerinden oluşan yönetim kurulunun daha da güçlendiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Gazze'deki soykırım ve  Nekbe, sessiz kalanların alınlarında utanç lekesidir
Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...