Hacıları 20 hızlı tren Arafat'a taşıyacak

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Suudi Arabistan yönetimi, çalışmalarını sürdürüyor.

Hacıları 20 hızlı tren Arafat'a taşıyacak
Hacıları 20 hızlı tren Arafat'a taşıyacak
GİRİŞ 07.10.2013 17:21 GÜNCELLEME 07.10.2013 17:21

Arafat-Mina-Müzdelife Tren Projesi kapsamında hizmet veren hızlı tren, Hacıları Arafat'a taşımak için hazır. Arafat ile Mina arasındaki bölgede inşa edilen ve saatte 500 bin kişi taşıma kapasitesini sahip tren, istasyonlara yakın bölgedeki çadırlarda kalan Hacıları taşıyacak.

6 milyar 750 milyon Riyal'a mal olan proje ile Hacıların bir kısmı kısa sürede Arafat'a ulaşabiliyor. Toplam 20 hızlı tren saatte 80 kilometre hızla Hacıları taşıyor. Üç yıldır hizmet veren proje hakkında bilgi veren Arafat-Mina-Müzdelife Tren Projesi Genel Müdürü Fahd Bin Muhammed Ahmet Abu Tarbuş, treni kullananlar arasında herhangi bir ülkeye ayrıcalık tanımadıklarını söyledi. Tren güzergahı üzerindeki Hacı adaylarının bu imkan da faydalanacağı dile getiren Tarbuş, mesela en kuzeydeki Hacıları otobüsle getirip trenle taşımanın anlamı olmadığını kaydetti. Bu hizmetten sadece trenin yakınında çadırları bulunan Hacılar faydalanabileceğini ifade etti.

Genel Müdür Tarbuş, bu yıl trene binecek ülkeleri şöyle sıraladı: Güney Asya, Türkiye, Suudi Arabistan içinden gelenler, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ve bir kısım Arap ülkeleri hacıları ile bir kısım Avrupa ülkeleri. Bir trenin 3 bin 600 Hacıyı taşıyabildiğine dikkat çeken Tarbuş, Arafat'tan Müzdelife'ye 7 dikikada, Müzdelife'den Mina'ya ise 9 dakikada ulaştığını söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!