Rakka’da Esed katliamı: 170 ölü

Suriye’de Esed ordusuna ait savaş uçaklarını IŞİD’in kontrolündeki Rakka'ya yönelik dünkü hava saldırısında ölenlerin sayısı 170’e yükseldi.

Rakka’da Esed katliamı: 170 ölü
Rakka’da Esed katliamı: 170 ölü
GİRİŞ 26.11.2014 13:04 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Esed güçlerinin IŞİD’in etkin olduğu Rakka bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin çoğunun sivil olduğu kaydedildi.

Yönetime bağlı ordu dün IŞİD’in kontrolündeki Rakka şehrine yönelik 9 adet hava saldırısı gerçekleştirdi.

EVLER VE CAMİ YIKILDI

Çok sayıda ev ve aracın hasar gördüğü bombardımanda adeta katliam yaşandı. Aktivistler saldırı sonrası yaptıkları açıklamada hava saldırılarında Rakka’da sanayi bölgesi, şehir merkezinde bir cami, Şelb Semti gibi bir çok bölgenin hedef alındığını aktarmıştı. Saldırılarda ilk olarak 15 evin yıkıldığı çok sayıda kişinin de öldüğü ve yaralandığı duyurulmuştu.

"ESED UÇAKLARI SİVİLLERİ HEDEF ALDI"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el Bahra, Esed ordusuna bağlı savaş uçaklarının kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığı savundu. Bahra, IŞİD’in üsleri üzerinde uçan savaş uçaklarının bunları vurmaktan kaçınarak sivilleri vurduğunu söyledi.

Saldırıyı kınayan Bahra, koalisyon uçaklarının bulunmasını fırsat bilen yönetimin bu tür saldırılar gerçekleştireceğini belirtti.

Muhalifler, dün gerçekleşen saldırılarda ölenlerin sayısının 170’e ulaştığını aktardı. Yayınlanan görüntülerde bombardıman sonrasında şehirde dumanların yükseldiği ve çok sayıda evin ve aracın hasar gördüğü görülüyor.

Hedef olan bölgelerde çok sayıda ceset olduğu görüntülere yansıyor. Olay yerine gelen ambulanslar yaralı ve ölenleri taşırken itfaiye araçlarının yangınlara müdahale ettiği görüntülere yansıyor.

YORUMLAR 10
  • demirors 9 yıl önce Şikayet Et
    Esedden, kendisinin IŞİD ile ortaklığını ve işbirliğini açıkça gören kamuoyuna yanıltıcı bir hamle...Güya "bak esed işid ile ortak değil öyle olsa onları vurmazdı" düşüncesini varetmek. Askeri hedeflerin yerine halkıın vurulması bunun içindir. Olan yine masum müslümanlara...
    Cevapla
  • botan heval 9 yıl önce Şikayet Et
    islam devleti,rakka olsun diğer şehirler olsun hepsini altyapısını düzelti yolları yaptı mahkemeler hastahaneler yardım vakıfları herşeyi açtı internet herşey serbest. petrolü çok ucuza verdi halka. yani aynı çizgi filmdeki şirinler misali çalıştı. ama amerika destekçisi türkiye ve beşar esad gargamel misali islam devleti bölgelerini harebeye çevirdi. onca emeği birgünde yıktılar üstünede yüzlerce masum kişiyi katlettiler. erdoğan diyor havadan yetmez karadan da girin ey haçlılar.. yani hava saldırılarında az müslüman katlettiniz karadan da girin biz size her türlü desteği veririz dedi.. beşar esad da amerikala ortak o da gelip hepsi topyekun katletti..
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    hewla bottan güzel demiş
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın oynadığı oyun İslam Coğrafyasını kana buladı. Siyahi ayaklanma devlet düzeyinde açıkça desteklenmeli, aynen onların konuştuğu dilden. Düşmana aynı silahla yanıt verilmediği sürece sorun çözülmez. Biraz içe kapanıp öncelikle içerideki hainler ıslah edilmeli.
    Cevapla
  • Osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. İçimizdeki aydın geçinen cahillerimiz dostu düşmanı birbirinden ayırıp ona göre birlik ve beraberlik içinden olana kadar islam alemine kurtuluş yok. Batının her şeyini örnek almaya kalkan bizim sözde aydınlar nesen BATININ BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ ÖRNEK ALMAZLAR. Bilmiyorum
    Cevapla
  • Nuri 9 yıl önce Şikayet Et
    Esedi destekleyen müslüman kılıklılara atfolunur.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    beşşar esed iyi bilesin,ki !. batı yani ingiliz yahudi ittifakı ve haçlılar,da bilmeli,ki ulu hakan cennet mekan sultan abdülhamid hanın torunu osmanlı payitahtının velihatı evladı osmanlı uzun adam recep tayyip erdoğan aklı ve inancı karşısında darmadağın olacaksınız inşallah !
    Cevapla
  • deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    ne diyon lan sen değişik??? Ne içiyosun ne kullanıyosun? Cumhuriyet kurulalı 100 sene olacak nerdeyse.
    Cevapla
  • Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah için sen yorum yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?