İsrail Türkiye'yi NATO'ya şikayet etti!

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Türkiye'nin Hamas yöneticilerini misafir etmesini eleştirdi.

İsrail Türkiye'yi NATO'ya şikayet etti!
İsrail Türkiye'yi NATO'ya şikayet etti!
GİRİŞ 02.12.2014 19:33 GÜNCELLEME 02.12.2014 19:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Tel Aviv'de İspanyol mevkidaşı Pedro Morenes Eulate ile görüşen Yaalon, "Özellikle NATO üyesi bir ülke olan Türkiye'nin, terör örgütü Hamas Hareketi'nin liderlerini topraklarında misafir etmesi makul değil" dedi.

Yaalon ayrıca "Türkiye'deki Hamas liderleri, Ramallah'taki Filistin yönetiminin düşürülmesi dahil bir dizi terör planlarından sorumlu tutuluyorlar" iddiasında bulundu.

İSRAİL'DEN NATO'YA ÇAĞRI!

Haberde ayrıca İsrail hükümetinin, perşembe günü, "Hamas'ın askeri ve siyasi liderlerinin, İstanbul'da çalışmalarını serbestçe yürüttükleri" iddiasıyla Türkiye aleyhine yaptırım kararlarının alınması için NATO'ya çağrıda bulunduğu belirtildi.

Hamas da İsrail İç İstihbarat'ının (Şabak), "İsrail hedeflerine karşı Hamas tarafından uygulanan eylemlerden, Türkiye'deki Hamas Siyasi Büro Üyesi Salih el-Aruri'nin sorumlu olduğuna" yönelik iddiasını yalanlamıştı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail, Türkiye'nin Filistin sorunu karşısındaki adil ve onurlu konumu nedeniyle başlattığı tahrikler çerçevesinde Salih el-Aruri'yi bahane ederek Türkiye'yi NATO'ya şikayet ediyor" denilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi teröristlere karşı elbette ki misafir edeceğiz!!!Siz zulüm görün sizi de misafir ederiz.Ettiğimiz zaman var biliyorsunuz Moşe yaalon sizin dedelerinize batı zulm ederken Osmanlı İmparatorluğu(yani bizim dedelerimiz)kapılarını yahudilere açmış ve ekmeğini bölmüştür.Unutmayın herşeyi silebilirsiniz ama Tarihi asla silemezsiniz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?