Nusra Cephesi 400 Esed askerini öldürdü

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi, İdlib kırsalında 400 Esed askerini öldürdü, 200'ünü esir aldı.

GİRİŞ 19.12.2014 16:38 GÜNCELLEME 19.12.2014 16:46
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi'nin, Esed rejiminin İdlib kırsalındaki Vadi ed-Dayf karargahına düzenlediği baskın sonrasında kaçmaya çalışan yaklaşık 400 askerin öldürüldüğü, 200 askerin esir alındığı öne sürüldü.

AA ekibi, Nusra Cephesi'nin, İdlib kentinde rejimin en büyük karargahlarından Vadi ed-Dayf baskını sonrasında ele geçirdiği bazı askerlerin sorgulandığı anları görüntüledi.

Esir askerlerden Ahmed Ali Birri, "Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Cemal Maruf, Vadi ed-Dayf karargahını kuşattıkları esnada rejim komutanlarına, ağır silahları teslim ettikten sonra çekilebileceğimizi söylemesine rağmen komutanlar bu teklifi reddetti" dedi.

200 ESİR ŞER'İ MAHKEMEYE GÖRE MUAMELE GÖRECEK

Esirlerden Rami Muhammed Aziz de komutanlarının, rejim birliklerinden ayrılmaları durumunda muhaliflerce öldürülecekleri yönünde korkutulduklarını söyledi.

Nusra Cephesi'nin saha komutanlarından Ebu Munzir de Ahrar'uş-Şam ve Nusra Cephesi'nin elinde 200 esir rejim askerinin bulunduğunu kaydederek, esirlerin şer'i mahkemenin kararına göre muamele göreceğini ifade etti.

Suriye'deki muhaliflerin 15 Aralık'ta, İdlib'te rejime ait en büyük karargahlardan biri olarak kabul edilen Vadi ed-Dayf' ve Hamidiyye karargahlarıyla çevresindeki 20'den fazla kontrol noktasını ele geçirdiğini açıklanmıştı.

YORUMLAR 28
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    dıkkat provakator ajanlar is basında ALLAH ın verdıgı beynı kullanın elinızı vıcdanınıza koyun kım dogru kım yanlıs anlarsınız
    Cevapla
  • elhamdülliah 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah, Nusret Cephesi'ni ve Esed rejimine karşı savaşan diğer mücahid grupları korusun ve Esed rejimine karşı kesin bir zafer nasip etsin onlara.
    Cevapla
  • hemo KÜRDO 9 yıl önce Şikayet Et
    NUSRA ISID OSO BUNLAR BERABER HAREKET EDIYO BERABER CALISIYO KÜRTLER BUNLARA TERS DÜSÜYO BUNLAR HEPSI ARAP KÜRTLERIN BUNLARIN YANINDA YER ALMAMASI IYI !!!
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardmıcınız olsun. Eğer ışid olsaydı hemen öldürürdü esirleri. Ama nusra Allah'ın kanuna göre muamele göreceklerini söylüyor. İşte ışid ile nusra arasındaki farklardan sadece bir tanesi.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞİD'te Allah'ın kanunlarına göre muamele edip infaz ediyor.Şimdi nusrada infaz edecek o zaman ne diyeceksin çok merak ediyorum.Cahil insanlar şeriatı bilmeyince böyle hevasından konuşuyor işte.
    Cevapla
  • es suri 9 yıl önce Şikayet Et
    nusret cephesi ikiyüzlü bir yapıdır .gidip sunni müslümanlarıda katlediyor yermük şehidleri birliğini. Işid dobradır. dobralığına mücadelesine hayranım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...