YPG'ye 200 araçlık Amerikan zırhı

ABD'nin YPG’ye zırhlı araç verildiği iddiası doğrulandı. Haber ajansları 200 zırhlı araçla çok sayıda ağır silahın, ABD tarafından 4 gün önce YPG’ye verildiğini duyurdu.

YPG'ye 200 araçlık Amerikan zırhı
YPG'ye 200 araçlık Amerikan zırhı
GİRİŞ 01.02.2017 10:36 GÜNCELLEME 01.02.2017 11:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Önceki gün gündeme gelen PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ABD tarafından zırhlı araç ve ağır silah verildiği iddiası İngiliz ve Rus haber ajansları tarafından doğrulandı. Savunma uzmanları son paketin şimdiye kadar yapılan askeri yardımların en büyüklerinden biri olduğuna dikkat çekiyor.

‘ABD SÜREKLİ SİLAH VERİYOR’

Edinilen bilgiye göre Kanada’da kurulan ve dünyanın 8 ülkesinde üretim ve satış tesisleri bulunan IAG tarafından üretilen ‘IAG Guardian’ zırhlı personel taşıyıcılar, Suriye’deki koalisyon güçlerine liderlik eden ABD tarafından YPG’nin önderlik ettiği Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) teslim edildi. Uçakla gelen silahların Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin denetimindeki Semelka sınır kapısından Rojava’ya geçirildiği öğrenildi. Son pakette yer alan Hummer araçlar ve 200 adet zırhlı personel taşıyıcının 4 gün önce ABD’den geldiği ifade edildi.

‘OBAMA VERMEDİ, TRUMP GÖNDERDİ’

Rus Sputnik haber ajansına konuşan DSG’li bir yetkili ABD’nin kendilerine sürekli ısı güdümlü füze, Kanas, havan topları, Doçka verdiğini söyledi. Aynı yetkili ağır silahlar için eğitim verildiğini de belirtti. DSG sözcüsü Talal Silo ise, ABD’nin kendilerine ilk kez zırhlı araç verdiğini söyledi. Obama döneminde yapılmayan bazı yardımların Donald Trump göreve başladıktan sonra kendilerine ulaştığını söylen Silo, “Amerika’nın yeni lideri Trump’ın güçlerimize tam destek vereceğinin işaretlerini görüyoruz” dedi.

‘ZIRHLILAR DEAŞ’LA SAVAŞ İÇİN’

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye Arap Koalisyonu’na zırhlı araç verildiğini doğruladı. Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, “Suriye Arap Koalisyonu’na verdiğimiz zırhlı araçlar, onları Rakka’ya ilerlerken DEAŞ’ın el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak” dedi. Eski Başkan Obama’nın verdiği yetkilerde değişiklik olmadığını bildiren Galloway, Savunma Bakanlığının SDG’ye askeri malzeme desteği ve eğitim verme politikasının sürdüğünü söyledi. Obama döneminde alınan 503 kişilik kara gücü gönderme yetkisinin değişmediğini ve ABD’nin bu sayıyı aşmadığını da anlatan Galloway, “Orada kaç askerimizin bulunduğunu açıklamıyoruz ama en üst sınır 503’ü aşmadık” diye konuştu. 

VATAN

YORUMLAR 13
  • önce vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    siyonis abdnin böcekleri terör örgütlerine hiç acımadan enağır silahları hatta kimyasal silahları kullanın ve asla acımayın ki sırtını abdye dayamış bu ahmak maşalara merhamet etmeyin
    Cevapla
  • önce vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu abd kimin müttefiki türkiyeninmi anlamadım hayır dün olduğu gibi bugünde tamamiyle terör örgütlerinin müttefikidir adı çokta önemli değil tabiki şunu sormaklazım incirlikteki müttefik uçaklarını yarın kaldırtında gitsinler o.terör örgütlerini vursunlarda görelim kim kimin müttefiki bakalım
    Cevapla
  • karasulu vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    kisas zamani gelip geciyor bile hukumet uyuma,intikam
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    kocaman bir hata zamanında müdehale edilmedi şimdi bir yüzyılda bunun pisliğiyle ugrasırız nıye mudehale edılmıyor anlamıyorum
    Cevapla
  • namüttefik 7 yıl önce Şikayet Et
    trump akıllı ol. zırhlarınla maşalarınla paketleriz sizi oradan. işi başında iyi düşün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda