ABD'den PYD/PKK'ya 100 tır silah!

ABD, terör örgütü PYD/PKK'ya 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde 100 tırlık askeri sevkiyat yaptı

ABD'den PYD/PKK'ya 100 tır silah!
ABD'den PYD/PKK'ya 100 tır silah!
GİRİŞ 23.05.2017 15:34 GÜNCELLEME 23.05.2017 15:36
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

ABD, terör örgütü PYD/PKK’ya Suriye'de DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde iki büyük askeri sevkiyat yaptı.

AA'nın Haseke'deki muhabirinin görüntülediği son sevkiyatlar, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK’yı silahlandırma politikasını Başkan Donald Trump'ın resmi kararnamesi haline getirmesinden 6 gün sonra başladı.

ABD en büyüğünü yapacak! O tarihi bekliyorlar

15 ve 20 Mayıs tarihlerinde, Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından iki ayrı sevkiyatta 100 civarında tır PYD/PKK bölgesine girdi.

Haseke'ye, ardından Rakka'nın kuzey kırsalına yönelen ve içinde çok sayıda akaryakıt tankeri de olan konvoylarda askeri zırhlı araç, iş makinası ve konteynırlara yüklü mühimmat taşındığı görüldü.

PYD/PKK'nın cephe hatlarından çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştığı görselleri inceleyen AA muhabirleri, son askeri sevkiyatlara kadar örgütün elinde, ABD yapımı çoklu roket atar rampaları, 80 ve 120 milimetre havan, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri ile Humwee tipi askeri araçlar ve Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcıların yanı sıra Türkiye'nin taleplerine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin tank savar füzeleri bulunduğunu tespit etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 105
  • ceyda 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte NATO'nun gerçek amacı bu, çıkarları korumak için kurulmuş birlik, Rusya ise işin kılıfı, yoksa Rusya'nın saldıracağı yok, tam aksine NATO saldırıyor.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    devamlı taaruz devamlı. başka Türkiye yok.
    Cevapla
  • ÖSO 6 yıl önce Şikayet Et
    O silahlar kuzu gibi elimize düşecek , Türkiye sen rahat ol
    Cevapla
  • el muzaffer daima 6 yıl önce Şikayet Et
    böylece izole olacaklar. silahlar onları bir araya toplar, daha tarihte devlet kuramamışsın, dünya imparatoru OSMANLININ OĞLUNA bulaşacaksın. dağlarda saklanan gerilla iken 1 günde düzenli ordu olacaksın? devlet nedir anladığın bu kadar. bıraksak seni devlet olamazsın. hadi bir de burdan dene.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    İzlemeye devam mı edeceğiz bu silahlar PKK-PYD'ye verilmektedir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler