İbadi'den yeni açıklama: Referandum mazide kaldı

Irak Başbakanı İbadi 'IKBY referandumu mazide kaldı. Irak bayrağı tüm Iraklılarındır. Ülkenin her yerinde asılması gerekir' dedi.

GİRİŞ 17.10.2017 19:21 GÜNCELLEME 18.10.2017 09:22
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak bayrağının ülkenin her yerinde asılması gerektiğini belirterek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) referandumunun da mazide kaldığını belirtti.

REFERANDUM ARTIK BİTTİ, IRAK BAYRAĞI'NIN ÜLKENİN YER YERİNDE ASILMASI GEREKİR

Başbakan İbadi, Bağdat'taki hükümet sarayında yaptığı basın toplantısında, "IKBY yetkililerini referandumun en başta Kürtlerin çıkarına zarar vereceği yönünde uyardım. Referandum artık bitti ve mazide kaldı. Irak bayrağı tüm Iraklılarındır. Ülkenin her yerinde asılması gerekir." dedi.

"Ülkede hiçbir iç savaşa girmeyeceğim" diyen İbadi, "Daha önce de duyurduğum gibi federal yönetim otoritesinin tüm ülkede uygulanması sözüme hala bağlıyım." ifadesini kullandı.

Başbakan İbadi, "Kerküklü vatandaşlara zarar verilmemesi uyarısı yapıyorum ve bayrak yakma olayları kötü niyetli girişimlerdir." diyerek, Kerkük ve tartışmalı bölgelerde provokatif eylemlerin yapılmaması için uyarıda bulundu.

Ve Barzani konuştu! İlginç Kerkük çıkışı

IKBY'DE ÜÇ AYRI FEDERAL YÖNETİM KURULMASI ŞARTI İDDİALARI GERÇEK DIŞI

Irak Başbakanı ayrıca, Kerkük'e yönelik operasyon sırasında Peşmerge'nin çatışmadan geri çekilmesinin arkasında "IKBY'de üç ayrı federal yönetimin kurulması" şartı olduğu yönündeki iddiaların ise gerçek dışı olduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • inan 6 yıl önce Şikayet Et
    vaybe bu ıraklılar ne kadar vatansevermiş keşke abd işgalinde tek bir kurşun attılklarını görseydik.
    Cevapla
  • koşulsuz destek 6 yıl önce Şikayet Et
    haydar el ibadinin yanındayız. türkiye ırak halkına koşulsuz yardım edecek. ırak ve suriyede barış olsun. şarkılar söylensin, namazlar kılınsın, halaylar çekilsin. ziyafetler verilsin, dualar edilsin, bütün taraflar kucaklaşsın. terör örgütleride yerle yeksan olsun. pkk pyd terör örgütünün kökü kazınsın. ibadinin talep etmesi halinde türkiye kardeş ırak halkına her desteği koşulsuz verecektir.
    Cevapla
  • Metin Sağlam 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak hükümeti dururken Barzaniyi muhatap almışız. Irak'ta hükümet mi vardı, şimdi var mı? Irak hükümeti bize düşmanlık yapmadı mı? PKK'nın en büyük yerleşim yeri Irak'ta değil miydi.?
    Cevapla
  • Ahmet ORHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika birini itiyor ötekini çekiyor. Biz de bu oyunları ciddi sanıyoruz. İbadi de Barzani de PYD de PKK da Daeş de Amerikanın çeşitli operasyon kodları.. Gerisi fasa fiso..
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    kürt federasyonunuda iptal et tek ırak kalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje