Ve Barzani konuştu! İlginç Kerkük çıkışı

Kerkük'ün Irak güçleri tarafından alınmasının ardından IKBY lideri Mesud Barzani açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 17.10.2017 18:17 GÜNCELLEME 18.10.2017 09:22
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Irak güçlerinin Kerkük'e girmesinin ardından Barzani ilk kez konuştu.

Açıklamada Başkan Mesud Barzani şu ifadeleri kullandı:

“Tarih boyunca Kürdistan halkının hakları çiğnenerek, zulme maruz kaldılar. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı.

Kürdistan halkı, barışçıl adımlar atarak hiçbir zaman savaş istemedi. Ancak savaşlara maruz kaldık. Tüm çabalarımız barışçıl bir şekilde amacımıza ulaşmaktı. Öncelikli amacımız her zaman asayiş ve Kürdistan halkının haklarının savunması oldu.

"BAZI SİYASİ TARAFLARIN VE ŞAHISLARIN VERDİĞİ KARARLAR YÜZÜNDEN KAYBETTİK"

Kerkük'te yaşananların sebebi, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı siyasilerin tek taraflı hareket etmesidir. Tek taraflı hareket etme durumu, Peşmergelerin topyekün geri çekilmesine sebep oldu.

Bu geri çekilme de karşılıklı bilgilendirme çerçevesinde gerçekleşti. Erbil ve Bağdat arasındaki temas hattı, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonundan önceki sınıra geri döndü.

"GEREKEN YAPILACAKTIR"

Kürdistan halkı emin olsun ki gereken yapılacaktır. Halkımızın kazanımları, huzur ve güvenliği yeniden sağlanacaktır.

İbadi'den yeni açıklama: Referandum mazide kaldı

Şu anda ise, siyasi birliktelik, Kürdistan halkının birliği ve beraberliğini korumak adına tüm siyasi tarafların birlik olmasından yana ısrarcıyız."

YORUMLAR 134
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist barzaninin yıkılışı başta kürtler olmak üzere bütün Müslümanların lehinedir.
    Cevapla
  • Ferhat 6 yıl önce Şikayet Et
    abd seni ve Kürt kardeşlerimizi kullandı. Senin yüzünden Kürtlerı sömürdü. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmazsan daha çok sömürecekler. Türkiye nin dediklerini yaparsan mutlu ve huzurlu yaşayacaklar bölgedeki tüm Kürtler. defol git o topraklardan abd uşağı...
    Cevapla
  • turgut 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ülkem bunu iyi okumalı, körfez savaşında da ABD Saddam ile kürtleri kuzey Irak a sıkıştırdı ve yer açtı. Şimdi daha da kuzeye itiliyor suriyenin kuzeyinde de yer açılıyor şuanda. Suriyenin kuzeyi ve Irak ın kuzeyi birleştirilerek PKK/PYD ye İsrail ve ABD ülke kurmaya çalışıyor. Bunların planını Allah'ım başlarına geçirir inşallah. Bir olalım beraber olalım neden böyle olduk biz Müslümanlar.
    Cevapla
  • ümmetci 6 yıl önce Şikayet Et
    coniler bir plan yaptı Allah mazlumlara yardım etsin ama ne acıdır ki yine mazlum müslümanlar katl edilecekler yakında göreceğiz
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Mağdur edebiyatı ile ihanetini gizlemeye çalışanlara sözüm şu; ALLAH Size bu milletle irtibat kurma fırsatını verdi siz ne yaptınız İHANET.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı