Rus gazetecilerden çarpıcı iddia!

Türkiye'nin sınır güvenliği için Afrin'e yönelik operasyon sinyali vermesiyle birlikte dün geceden beri Suriye'deki yerel kaynaklardan birçok bilgi ve iddia geliyor.

GİRİŞ 20.01.2018 11:45 GÜNCELLEME 20.01.2018 12:07
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Bölgeyi izleyen Rus gazeteciler Afrin'in farklı bölgelerindeki çatışmalar sonrasında "Türk ordusunun ilk zaferi" ve "YPG'nin ÖSO'ya karşı ilk kaybı" gibi ifadeler kullandı. 

Yerel kaynaklara göre dün gece Hatay ilinden Afrin'in batısındaki Baliye köyüne doğru Türkiye desteğinde zırhlı araçlarla operasyon düzenlendi, terör örgütü PKK/PYD/YPG ağır kayıplarla bölgeden çekildi. Bölgeyi izleyen Rus gazeteciler bunu "Türk ordusunun Afrin operasyonundaki ilk zaferi" diye niteledi. Türk silahlı insansız hava araçlarının da YPG'yi vurduğu bildiriliyor.

TOPÇU ATIŞI DEVAM EDİYOR

Daha güneydeki Candaris kasabası yakınlarına Türk topçu ateşinin de devam ettiği belirtildi.

YPG MEVZİLERİ BOMBALANDI

Kilis'e komşu Suriye toprakları boyunca uzanan sınır köyleri Şenkil'de dün gece çatışmalar yaşandığı iddia edildi. Türk topçuları İska ve Celama'daki YPG mevzilerini hedef aldı.

ÖSO BİRLİĞİ SEVK EDİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı ile kurtarılan bölgedeki Azez ve Mare'den Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Afrin'e ilerleyişi sürüyor. Azez'den dün gece yeni ÖSO birlikleri cepheye sevk edildi.

Daha güneydeki Mare'de ise Şehba cephe hattında ağır silahlarla çatışmalar sürüyor. Bölgeyi izleyen bir Rus gazeteciye göre YPG son operasyonda ÖSO'ya karşı ilk kayıplarını dün gece 20.34'te verdi.

 

 

YORUMLAR 33
  • Fetih 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için herkes fetih suresi okusun.
    Cevapla
  • Kudüs 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz alkanlarlaboyandik turkun asker oldugunu dunyalara duyurduk eyturk ulusu eykurt gardaslar gun birlik gunudur gun daglara zorla kacirilan sabilerin intikam gunudur gun eren bulbulun yasin borunun intiksm gjnudur eyyyh uludum eymilletim bugun bayram bugun bu ulus sahadet ser betini icmegunudur allahim banadanasip et eyyuceyaratan sen mehmetimikoru sen reyidimizi koru sen turkmen beyi bahceliyi koru ey ulusum korkmayin fatihler yeniden dogdu
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Conileri vurun onları özellikle vurun kanları aksın 40 yılın intikamını alın.
    Cevapla
  • Fatih akbas 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ordumuzu muhafaza etsin güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    geliyoz dedimiz yere nezaman gelmedikki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!