Esed'in gizlendiği yerle ilgili sürpriz iddia

Suudi Arabistan gazetesi El Vatan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve ailesinin Suriye açıklarındaki Rus savaş gemilerinden birinde kaldığını ileri sürdü.

Esed'in gizlendiği yerle ilgili sürpriz iddia
Esed'in gizlendiği yerle ilgili sürpriz iddia
GİRİŞ 14.01.2013 15:24 GÜNCELLEME 14.01.2013 15:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NTV'de yer alan habere göre gazete, istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde Esed'in ailesi ve kendisine yakın isimlerle Rusya korumasında olduğu iddia edildi.

El Vatan'a göre, Suriye Devlet Başkanı resmi temasları ve görüşmeleri olduğu zaman başkent Şam'a helikopterle gidiyor. Şam'da ise sivil araç içinde ve sıkı bir koruma altında hareket ediyor. Haberde, Esed'in kendine yakın güvenlik birimlerine bile güvenini kaybettiği öne sürüldü.

'KAÇMASI KOLAY OLACAK'

El Vatan'a göre, Suriye'deki durumun kötüleşmesi veya muhaliflerin Şam'ın merkezine ulaşmaları halinde, Suriye Devlet Başkanı ve ailesi bulundukları Rus savaş gemisiyle ülkeden kolay ve hızlı bir şekilde ayrılabilecek. Gazete, bu durumu gayrı resmi de olsa Rusya'nın Esed'e siyasi iltica hakkı tanıması olarak yorumladı. Benzer iddialar daha önce Şam yönetimi tarafından yalanlanmış ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in başkanlık sarayında yaşadığı belirtilmişti.

YORUMLAR 5
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    oralar fransız himaye bölgesidir.. terslik var bu işte. suriye fransız himaye bölgesidir. rusyaya değil, fransaya gider.baba esedin cenazesine fransız cumbabası geldi unuttunuz mu..hatay olaylarında fransız etkisini unutmayın.hatta hadi bir kılçık daha atayım. maraş olayları olduğunun ertesi günü hemen bir fransız heyeti maraşa geliverdi. kimse de ne işi var fransızın maraşta demedi. bilenler ve tarih okuyanlar da bir zamanlar maraşın fransız işgalinde olduğunu bilir. hani,sütçü imam dönemi..büyük devletler böyle çalışır.kimse kıbrıstaki ağratur ve dikelya ingiliz üssünü sorgulamaz.elbet tarih yoksunu, tarih şuurundan bihaber olanlar da suriyede ,filistinde ,bosnada, kuzey ırakta, libyada, afrikada, musulda bande açede,karahanda ne işimiz var der.bre..bari elin gavurunu görün neler yapıyor.bunlara kafa yormak için tek şart chpli olmamak..kafa yormamak için de chpli olmak.çünkü tarihimiz 1923den başlar onlara göre..
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    chp ana merkez binasina siginsin. hem chp'nin secimi kazanip, hükümeti ele gecirmesine, hemde suriyeli siginmacilari kelle paca ülkelerine kovmalarina yardimci olur. sonra sular durulduktan sonra kemmal ile elele verip, baas'i hem türkiye'de hem suriye'de yeniden kurmak icin birbirlerinin tecrübesinden faydalanirlar, hemde sam'a yeniden ucakla birlikte dönerler.
    Cevapla
  • ertan tan 11 yıl önce Şikayet Et
    motivasyon. muhalifleri motive etmek için başvurulmuş basit bir yöntem. moskovada saklandığını söyleselerdi bari. daha etkili olurdu.
    Cevapla
  • Bade Deniz 11 yıl önce Şikayet Et
    islam birliği. kaçarak sonu mısır eski cumhurbaşkanına benzeyecek.savaş ve bu zalimliğe dur demek için acilen islam birliği kurulmalı ve insanalar bolluk,bereket,huzur ve mutluluk içinde yaşamalıdır.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    chp. türkiye de esad'a sahip çıkan chp var onların koruması altına girsin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var