Ahmedinejad, İran'a laikliği getirecek

Haziran ayında anayasa gereği üçüncü kez aday olamayacak İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın siyasi varisiyle mollaların gücüne savaş açtığı öne sürüldü

Ahmedinejad, İran'a laikliği getirecek
Ahmedinejad, İran'a laikliği getirecek
GİRİŞ 27.02.2013 10:34 GÜNCELLEME 27.02.2013 12:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

‘Ahmedinecad din ve devlet işlerini ayıracak'

İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesinin iddiasına göre Ahmedinecad, sağ kolu İsfandiyar Rahim Meşai'nin adaylığının kabul edilmemesi halinde dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in kontrolündeki Devrim Konseyi'ni seçimleri gerçekleştirmemekle tehdit etti.

Times'a göre Hamaney'le giriştikleri güç mücadelesinde Ahmedinecad ve Meşai, dini liderlerin siyasetteki etkisinin dört yıl içerisinde anayasayı değiştirerek kısıtlamayı planlıyor.

Adı açıklanmayan İranlı bir kaynağa göre bir toplantı sırasında Meşai ‘cami ve devletin ayrılmasını' destekledi.

YORUMLAR 16
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    kardeş iran.... siyonist basın, işgalci tekeller bölgede kaos, düşmanlık, iç savaş istiyor ki kaynaklara bedava konabilsinler. müslüman ülkelerde petrol ne zaman millileştirildi, ülke ne zaman komşuları ile yakınlaştı, ne zaman dolardan çıkma düşünüldü ise...iç kargaşa, suikastlar, işgaller başladı...her ülke kendini geliştirecek gücü kendisi bulur. batı denilen abedenin de ataları karanlıklar içinde iken, müslümanlar aydınlık içinde idi. bizler provokasyonlara kanmaz, birleşirsek dünya da kurtulur.....
    Cevapla
  • nur dülger 11 yıl önce Şikayet Et
    iranın hamisi rusya ,çin ve komünizm ise... bakmayın siz zorla baş kapattırıp şeriat makyajının arkasına sığındığına. bunlar ellerinden gelse bu gün din düşmanı chp yi dikerler başımıza. bunlar bu görüntüyü sünni gençleri kendilerine hayran kılmak için veriyor.ama bu oyun iflas etti.israil düşmanlığı görüntüsü bunların can damarıidi ama kendilerinden başka pek inanan kalmadı.ellrinde çamur her sünniyi amerikancı olmakla suçluyor .amerikanın asıl zulmünü çeken sünniler olduğu halde. ama kendi arkasındakilerin ellerinden akan müslüman kanına bakmıyor dün hocalıda katledilen azerileri ermenilerden çok her halükarda iranın dostu olan rusya katletmiştir . onunda bir kaç adım arkasında pek görünmeyen bir yerde amerika ve israil var .
    Cevapla
  • OTTOMAN EMPİRE 11 yıl önce Şikayet Et
    cem yılmaza katılıyorum.... tamamen doğru...
    Cevapla
  • murat 11 yıl önce Şikayet Et
    zorlamalara karşıyım diyenler. Sigara içmek neden yasak,sürücülerin alkol kullanması neden yasak.Alkollü sürücü ile karşılaşmak isteyen var mı içinizde?Zehirli bal yemek isteyen... Zehirli gıda satışı nasıl yasaksa kadınların erkekleri tahrik edecek kıyafetlerle gezmesi dinen yasaktır.Hem dünyanızı hem ahiretinizi berbat eden bir zehir hükmündedir.Toplumumuzda neden küçük yaşta çocuklara sahipsiz turist bayanlara tecavüz ve öldürüp kayıplara karışma fiileri artıyor.Neyi yasaklamak gerekiyor sizce.Tecavüz zaten yasak.Tahrik ,çıplaklık yasak değil.Hırsızın suçlu olduğu kadar kapıyı açık bırakan da suçludur.
    Cevapla
  • asuman halvaci 11 yıl önce Şikayet Et
    AHMEDİ NECAT HK. . adamların hataları olabilir elbette zorla hiç birşey olmaz zorla iman olmaz ama kabul ettikten sonra islamı, gereken kurallara uymak gerekir yapılanda o .hatalar varsa allah düzeltmeyi nasib etsin hataları görmeye gözümüzü kapamayız ama körü körünede her söylenene inanmayız .. genel duruma bakılır ..allah kamuyu ilgilendiren islamı ilgilendiren büyük hatalara fırsat vermesin. ama samimi çalışanlarıda hemen karalamak gibi bir vebalede sokmasın bizi.. amin . allah doğrunun yardımcısıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu