Gül'den 'Gezi Parkı' açıklaması: Mesaj alındı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim Gezi Parkı olaylarla ilgili olarak, herkesin artık sakin olması gerektiğini belirterek; "İyi niyetli mesajlar da alınmıştır" dedi.

GİRİŞ 03.06.2013 12:42 GÜNCELLEME 03.06.2013 20:08
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti kabulu öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İstanbul ve Ankara'da yaşanan olaylara değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de herkesin düşüncesinin, fikirlerinin ve inançalarının saygıdeğer olduğunu belirterek, bu saygı ve sevginin de karşılıklı olması gerektiğinin altını çizdi. "Demokrasi demek, sadece seçim demek değildir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, seçim dışındaki farklı itirazların da farklı şekillerde dile getirilmesinin de doğal olduğuna vurgu yaptı.

Buna örnek olarak ise barışçıl gösterileri işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Son günlerdeki gelişmeleri de bunların bir parçası olarak görüyorum. Ve samimi olarak söylüyorum ki iyi niyetli olarak verilen mesajların hepsinin alındığını da söylüyorum. Ve yeri geldiğinde gereğinin yapılacağını da söylüyorum" şeklinde konuştu.

İllegal örgütlerin de bu tür ortamlarda devreye girebildiğini ve bir çok yanlışa imza atabildiklerine gönderme yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Herkes sağ duyulu olmalı, kurallara herkes uymalı ve itirazları görüşleri varsa bunlar barışçıl bir şekilde dile etirilmeli ve bunlar da getirildi. Bundan sonra hiç kimsenin kabul etmeyeceği, imajımızı zedeleyici davranışlar da kabul edilmemeli" dedi.

"Bu ülke hepimizindir ve ülkemize sahip çıkmamız gerek" diyen Cumhurbaşkanı Gül, iyi niyetli mesajların alındığını söyleyerek, "Bu saatten sonra artık hepimizin yapacağı şey sakin olmak, kurallara uymak ve neticede ülkemizin herhangi bir şekilde zarar görmesine fırsat vermemek olacaktır" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 63
  • mehmet boyraz 10 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Milletin Ferdi. Bizim ülkemiz Kur'an hükümlerine göre mi yönetiliyor sevgili kardeşim? Haydi diyelim ki şeri hükümlere göre yönetiliyor, bu durumda bile bu hükümleri halk mı uygular devlet mi uygular efendim? Sizin söylediğiniz şey İSLAM DEVLETİNDE bozgunculara karşı DEVLETİN uygulaması gereken cezalardır. Münferiden önüne gelenin hüküm verdiği kafasına göre ceza uyguladığı hiçbir dünyevi sistemde dahi yok iken Allahü teâlânın koyduğu hükümlerde böyle bir şey olduğunu söylemenin anlamı nedir gerçekten anlayamadım efendim. Kusuruma bakmayın ama Kur'an-ı Kerimden ve hadisi şerfilerden önüne gelen hüküm çıkarsaydı ortada din diye bir şey kalmazdı. Herkesin anlayışı farklı farklı olduğuna göre herkesin hükmü de farklı olurdu. Bu iş çok tehlikelidir. Ayeti Kerime meallerine bakarak hüküm vermek bizim haddimiz değil. Hayırlı günler efendim.
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Bozgunculuğa karşı çıkan arkadaşlara bu tavırları nedeniyle fasit denemez. Çünkü burada fasitler bozguncuların ta kendileridir.. Bu bozguncuların derdinin İslamla olduğundan şüphesi olan mı var? Kuran-ı Kerimde bu kişiler hakkında şu hüküm var (ki Kur-an Hükümleri elbette hadisten önce gelir.) Maide 33: "Allah ve Rasulüne, Kur'ân'a ve sünnete, müslümanlığa, müslüman nesillere karşı savaşan, güç ve iktidar sahiplerinin ve yeryüzünde yol keserek, anarşi çıkararak, cana mala tecavüz ederek, kamu güvenliğini ihlâl ederek fesat çıkarmaya çalışanların cezaları, suçlarının derecelerine göre ya öldürülmeleri, ya idam edilmeleri, yahut ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da müebbet hapsedilmeleridir. Bu, onların dünyadaki rezillik ve rüsvaylığıdır. Âhirette, ebedî yurtta da onlara büyük bir ceza vardır."
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanın çapulcu dediğini eleştirenler var.. Az bile söylemiş ortalığı yakıp yıkan, yağmalayanları, küfürbazları anlatmak için bir çok başka kelime de var ayrıca söylenebilecek. Hırsıza hırsız da desen, aşırıcı da desen hırsız hırsızdır.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Mesajı aldık!!!!!...R.T.Erdoğanı kimseye yedirmeyiz!!!!!!!. .....Başbakanı şimdi daha çok seviyoruz!!!!!!
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan ve gülü kıyaslamak ve hoşgörü. sayın gül toplumda sükuneti sağlamak sadece başbakanın görevi,ve daha önemlisi güç yetirebileceği bir şeymidir?.imalı da olsa başbakanı eelştirmişsiniz.tamam .peki şu ortalığa zarar veren ,insanlara saldıran ağzından resmen salya akacak kadar vahşileşmiş,erdoğanın.idamını,mezara gönderilmesini açıkça destekleyen pankartlar açan bu güruhun yanında yer alan, ve bu yaptıkları için asla uyarmayan siyasetçiler için hatta sosyal medyada bir daha dışarı çıkamayacaksınız diyen milletvekili olmuş kazık kadar herifleri niçin eleştirmediniz. eğer arabulucu olunacak ve sükunet sağlanacaksa bu her zaman iki tarafa eleştiri ile olur.sadece erdoğanı eleştirerek bunların belki bu gün sükûnetini ama erdoğana nefretlerinin çoğalmasını sağlayacak bu durum bence.kaldıki erdoğana yaptıklarını size yapsalar onun kadar bile sakin olamazdınız eminim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor