Çelik: Mesaj alındı tadını kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik İzmir'de Gezi Parkı ile ilgili açıklama yaptı. Çelik "Türkiye güneştir üflemekle söndürülemez" dedi. Eylemcilere seslenip "mesaj alındı daha fazla uzatmak tadını kaçırmaktır" dedi.

Çelik: Mesaj alındı tadını kaçırmayın
Çelik: Mesaj alındı tadını kaçırmayın
GİRİŞ 15.06.2013 13:17 GÜNCELLEME 16.06.2013 00:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Hüseyin çelik, Gezi Parkı olayları ile ilgili konuştu. Çelik "Siyaset rekabet zemininde yapılır.Mayıs 2013 Türkiye tarihinde en parlak aydı. İsrail özür dilemişti. PKK silahlı unsurlarını ülke dışına çıktı. 3. Havaalanı ile 80 katrilyon para girecek ülkeye. IMF borcu sıfırlandı. Notumuz peşpeşe arttı. Devletin borçlanma faizi en düşük seviyeye düştü. Borsa İstanbul 93 bin puan ile rekor kırdı. İkinci köprü 2 senede tamamlanacaktı. Güneşi üflemekle söndüremezsiniz. Birileri bize çelme takmaya çalışabilir yolumuza devam edeceğiz. Türkiye büyük bir itibar vyaşarken dışarda birilerinin nasırına basmak anlamına geldi."

"Gezi Parkı'ndaki arkadaşlara sesleniyorum" diyen Mesele çevreye saygı ise mesaj alındı. Bunu uzatmak işin tadını kaçırmaktır. Orada bazı marjinal gruplar vardır. Orada eğer bir AVM yapılacak olursa önce ben yıkarım dedim.  Bıradaki dert başka. Türkiye'de demokratik toplum var oldukça meselenin özü anlaşılacaktır. 

Protestocuların araç yakma, meydanı cehenneme çevirme hakkı yoktur.

KILIÇDAROĞLU "DEVAM KARARI" İÇİN NE DEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı protestocularının eyleme devam etme kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Oradakiler ne karar alırsa hepimizin saygı duyması gerekir. Gençler oturdular, eyleme onlar karar verdiler. Uzun süredir tartışıyorlar. Tartışmaları sonunda nasıl karar aldılarsa, onların kararlarına saygı göstereceğiz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün eylemcilere twitter aracılığı ile yaptığı "evlerinize dönün" çağrısı ile ilgili olarak ise, "Çağrı yapabilir onu da demokratik bir talep olarak görmek gerekiyor. Ülkenin cumhurbaşkanı gençlere 'evine dönün' diyor. Gençlerin de talepleri var onlara da saygı göstereceğiz. Anayasada silahsız ve saldırısız toplu gösteri yapma hakkı var. Yurttaşın hakkıdır bu. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirirler. Onlar da orada bir araya gelmiş, düşüncelerini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı eylemcilerinin sadece Türkiye'den değil, dünyadan büyük bir destek aldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Çünkü onlar daha fazla özgürlük, demokrasi istiyorlar. Bu talep haklı ise hepimizin destek vermesi lazım. Bu ülkeni daha fazla özgürlük ve demokrasiye ihtiyacı var. Gezi olayı asılında baskı altında kalan bir toplumun patlamasıdır, bardağı taşıran bir damladır. Bir parka sahip çıkmanın ötesinde bir olaydır. Dünyada yankı buluyorsa, dünya bu olayı sahipleniyorsa, bunun bir anlamının olması gerekir" şeklinde konuştu.

ORANTISIZ GÜÇ İDDİALARI

Olaylar sırasında polisin tutumunu da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Orantısız güç kullanarak sizin bu insanları susturmamanız gerekir. 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi gözünü yitirdi, 5 binin üzerinde yaralı var. Bütün bu baskılara rağmen biber gazına tazyikli sulara rağmen bu insanlar özgürlük ve demokrasi istiyorlar. Bundan hepimizin onur duyması gerekir. Çünkü onlar bu ülkeye demokrasi ve özgürlük getirmek istiyorlar" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    diyelimki CHP yönetimde !. o gezi parkı eylemcilerinin yarısı garanti sahici mermiyle öldürülmüştü .böyle olayları zamanın çekoslavakyasında doğu almanyada görmüştük, Kılıçdaroğlu resmen göze baka baka yakan söylüyor.
    Cevapla
  • hüseyin uçar 10 yıl önce Şikayet Et
    Saygı duymak!. Sayın kılıçdaroğlu; sizin bu tutumunuz güvenilirliğinizi azaltıyor bunu bilesiniz! Herşeye saygı duymak, aklın kabul edeceği bir tutum değil! Baş olmakla arkada olmayı karıştırmamak lazım! İktidarın alternatifisiniz! düşünmeden konuşmalarınız sizi küçültür unutmayın !! Duruşunuz çarpık , bence insanların size olan güvenini sarsıyorsunuz, sürüden çobanlar sorumludur ! başkasının ekinini güderseniz çobanlıktan azlolursunuz bilin!!!
    Cevapla
  • TRConqueror 10 yıl önce Şikayet Et
    Tadı ilk gün gitti.... Hüseyin Çelik yine insaflı konuşmuş demiş tadı kaçmasın... Bence tadını ilk gün zaten kaçırdılar...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda gezi parkı işgal alında!!!!!!!....... ...Gezi parkı halkındır kimse işgal edemez!!!!.....savcılar nerede şu an suç işleniyor!!!!!!!...
    Cevapla
  • yorumcuu 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP HALK VE ATATÜRK DÜŞMANI HALİNE NASIL GELDİ SEÇİMLERDEKİ OY BUNU GÖSTERİYOR. HALK chp ye oy vermiyor ATATÜRKCÜYÜM VE HALKCIYIM diyen CHP ye halkın oy vermemesi bunun göstergesi değil mi ? halkı atatürk ten uzaklaştıran chp dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!