Vandalların saldırısına uğrayan başörtülü kadının ifadesi

Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta 6 aylık bebeğiyle başörtülü bir kadının yere yıkılıp tekmelendiği, tartaklandığı, aşağılanıp hakarete uğradığı ve yetmezmiş gibi bir de üzerine işendiği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan'ın yalanı" dediği olayın savcılık tutanağı çıktı.

Vandalların saldırısına uğrayan başörtülü kadının ifadesi
Vandalların saldırısına uğrayan başörtülü kadının ifadesi
GİRİŞ 27.06.2013 13:05 GÜNCELLEME 27.06.2013 16:39
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Hakan GÖKSEL'in haberi

Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gezi Parkı Olaylarında yaşananları sık sık grup toplantılarında gündeme taşıdı.  Göstericilerin polis tarafından tahrik edilip kışkırtılması sonucu yakıp yıktığını ima etti.

Kılıçdaroğlu'na göre göstericiler tahrik edildikleri gerekçesiyle bu davranışları sergilediler. Gezi Parkı olayları sonrasında ise geride iki önemli tartışma kaldı.  Olayların başlamasının üzerinden 27 gün geçti tartışmalar hala devam ediyor.

İddialar İktidar Partisi'ne ait. Olaylar sırasında Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Cami'ne sığınan göstericilerin "Cami'de içki içtiği" iddia ediliyor.  Diğer bir iddia ise yine iktidar tarafından ortaya atıldı. Kabataş'ta 6 aylık çocuğuyla bulunan başörtülü kadın "darp edildi göstericiler üzerine işedi!"

İddialar toplumun büyük kesimlerinde infiala neden olacak olaylar olunca tartışmalar bu iki konu üzerine yoğunlaştı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu her toplantısında geleneksel hale getirdiği "Yalancıdan başbakan olmaz" söylemiyle iddiaları  grup toplantısına taşıdı.  Kılıçdaroğlu olayla ilgili şöyle konuştu:

"Bu diktatör ne dedi? Kalkmış "camide içki içtiler" dedi. İmamı diyor "içirmedim" müezzini diyor "içilmedi" eski milletvekili diyor "Hayır efendim içilmedi" diyor ama o içildi diyor. İçildi dedikçe yalanı katmerleşiyor.  Niye söyledim ben bu meydanlarda bağırıyor kendisini kanıtlamak için. Çünkü o da biliyor ki itibarı yerlerde sıfır. Çünkü oda biliyor ki yalancıdan başbakan olmaz. Toplum bunu anladı. Kabataş iskelesinde 100 kişi başı örtülü bir kadını dövdüğünü yerde sürüklediğini söyledi. Çıkıp bunu televizyonlara söylüyor; bunu yapan adamlar zaten insan değil niye yakalamıyorsun? Bir başbakan bu yalanı yüzü kızarmadan nasıl söyler? Allah'tan korkmuyor mu? Yalancıdan başbakan olmaz"

Sözlerden olayın gerçek olduğuna inanmadığı çıkıyor. Kılıdaroğlu'na göre iddialar yalandan ibaret.

PEKİ ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu'nun yalan dediği iddiayı Başbakan Erdoğan 11 haziran tarihinde grup toplantısında gündeme taşıdı.  Kabataş bölgesinde çok sayıda mobese kamerası olduğu ve görüntülerin infiale neden olmaması için saklandığı da iddialar arasında…

Erdoğan konuşmasında ''Başörtülü kızlarımızı, başörtülerinden tutmak suretiyle onları yerlerde sürükleyenler bunun hesabını nasıl verecekler? Bu olaylarda bile çok önemli bir yakınımın gelinini, Başbakanlık ofisimin yanında, yerlerde süründürdüler, kendisini çocuğunu taciz ettiler. Bu mudur özgürlük, çevrecilik'' diyerek tepki göstermişti. Sonraki toplantılarda başörtüsüne "küçük abdestin" yapıldığını da dile getirdi.

MAĞDUR KADININ İFADE TUTANAĞI

Olay 1 Haziran 2013 tarihinde meydana geliyor. Z.D. Ak Parti'nin İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanın gelini, 23 yaşında 6 aylık bir bebeği var. Tek suçu Kabataş'ta bulunmak. Yere yıkılıp tekmeleniyor, tartaklanıyor, aşağılanıp hakarete uğruyor. Bu da yetmezmiş gibi bir de üzerine işeniyor.  

Genç kadının yaşadığı şoku atlatamadığı, psikolojik travma yaşadığı ve gözetim altında olduğu biliniyor.

Kılıçdaroğlu'nun "yalan" dediği olayla ilgili aileyi bile aramadığı biliniyor. Olayın gerçek olup olmadığı konusunda "kamera görüntülerini" soruyor.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinden cevap veren Abdulkadir Selvi, Z.D'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği 4 sayfalık ifade tutunağının bir kısmını yayınlayarak cevap verdi. Orijinal ifadeden bir bölümü de görsel olarak köşesine koydu.

Selvi'nin aktardığına göre ifadede Z.D. olay anını şöyle anlatıyor:

'Eşkalini bildirmiş olduğum şahıs yanıma gelip durdu, ani bir şekilde benim başörtümü tutarak önce yukarıya doğru kaldırdı ben ne olduğunu anlamadan yüksek sesle, 'Tayyip'in …. Buldum beyler, gelin …' diye bağırmaya başladı. Elimin içinde kızımın bulunduğu bebek arabasını tuttuğumdan dolayı hızlı hareket edemedim. Ancak kafamı çekerek başörtümü bu kızın elinden kurtarmaya çalıştım ancak başaramadım. Ben çabalamaya devam ederken kalabalık grup içerisinden eşkalini göremediğim erkek bir şahıs benim sol yanağıma tokat attı, benim dengem bozulduğundan dolayı bebek arabası elimden kurtuldu, sırt üstü yere düştüm.'

TEKMELEYİP KÜFRETTİLER

İfade tutanağı okunurken Selvi yüzünün kızardığını bazı kısımları alıntılamak istemediğini söylüyor. Yine aktardığı bölümde mağdur Z.D, "Tekmeleyip küfrettiler" diyor.

Z.D ifadesinde 'Ben yerden kalkmaya bu şahıslardan kurtulmaya çalıştıysam da çok kalabalık olduğundan başaramadım. Şahıslar beni tekmelerken, 'şerefsizin evladı, o.. çocuğu, eşarplı kaltak, biz devrim yapacağız kökünüzü kazıyacağız Türkiye'den, hayvan kaltak Tayyip'i de seni de … … yollayacağız bu ülkeden şeklinde yüksek sesle bağırıp hakaret ettiler. Bana tekme vuruyorlardı' diyor.

ALTI AYLIK BEBEĞİNE NE OLDU?

İfadeye göre canilerin o kadar gözü dönmüş ki bebek arasındaki 6 aylık yavrudan bile intikam almanın peşindeler.  Z.D ifadesinde; 'Kalabalık arasından bebek arabasının arkasında 28-30 yaşlarında, şişman yapılı, kahverengi kıvırcık saçlı, beyaz tenli, kahverengi gözlü, etli geniş burunlu bir kişi bebek arabasını tutarak sallıyordu, arabasının içerisinde kızım aşağı yukarı zıplıyordu. Kendimi bu şahısların arasından alıp, çocuğumun yanına gidemedim" diyor.

BAŞÖRTÜSÜNE İŞEYİN

Z.D.'ye olan "kin ve nefret"in boyutu şu sözlerle ortaya çıkıyor:

'3-4 kişi benim üzerime idrarlarını yaptılar, tam bu esnada bir kadın sesiyle, 'Başörtüsüne, başörtüsüne işeyin' şeklinde bağırıyordu.'

KORKUDAN SÜTÜM KESİLDİ

Genç kadın yaşananları ifadesinde şu biçimde aktarıyordu: 

'Yerden kalktım ve 3-4 metre ileride bebek arabasının yanına gittim.6 aylık kızım ağlıyordu. Sol ayak diz altında küçük bir sıyrık vardı kanamıştı, yine sol kolunda morluk vardı…  Yaşadığım korku neticesinde bebeğimi emziremedim, sütüm kesildi, halen de emzirememekteyim' 

hakan.goksel@haber7.com
twitter.com/hakan_goksel 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 113
  • serdar şen 10 yıl önce Şikayet Et
    sn başbakanım. bu olay kahraman maraşta ve gaziantepte fransız askerleri tarafından da yapılmıştı da derslerini almışlardı. bu yapılanlar çok ağır geldi bana günlerdir kendime gelemedim kendime soruyorum ya ben neden yaşıyorum bu dünyada ne için varım var olma amacım ne bu soruları sorup duruyorum.aynı bu durum benimde başıma gelebilirdi. bu olay kapatılacakmı acaba yoksa soruşturulacakmı bir cevap bulamadım kimler yaptıysa bunları tanımak istiyoruz. lanet olsun allahın laneti onların üzerine olsun.böyle kalmamalı devamı soruşturulmalı.
    Cevapla
  • adaletliol 10 yıl önce Şikayet Et
    Yanılgı.... Erol bey, yumuşama? ben öfkeli değildim ki yumuşama göstereyim sadece olaylara objektif yaklaşmaya çalışıyorum gözümde siyasi bir gözlük yok, ayrıca ben iyi olmuş diye birşey söylemedim ki kendime yapıldığında nasıl karşılayayım nefret suçudur bu tür olaylar ama bunu genellemek gerekir aksi halde birlikte yaşamak tehlikeye girer kutuplaşmalar artar ötekileştirme toplumların kangredir. Burada bir genelleme var Tüm CHPliler böyledir diye bu zihniyet böyledir diye bu çok tehlikeli..Aynısını diğer tarafta yapıyor ben buna karşıyım CHP olduğum için değil bu ülkenin demokraside insan haklarında bir adım öteye geçmesi için...Böyle bir yol alamayacağız...Ecevit demirel menderes inönü peşine koşanlar aynısını yapıyordu..
    Cevapla
  • erol yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    adaletliol..... Az önceki yorumunda adet timsaliydin.. noldu.. yumaşatmayı bırak.. haberi bi daha oku ve bu muameleye maruz kalanın senin kardeşin olduğunu farzet.. ne yapardın? Merak ediyorum.. Lütfen cevapla...
    Cevapla
  • ÖMER 10 yıl önce Şikayet Et
    EDEB . Bu bayana yapılan zulmü hayvanlar yapmaz.Bu insanların anneleri,eşleri,kız kardeşleri ya da kızları yok mu?Aynı davranış onlara yapılsa razı olurlar mı?Bunların yaptığı insanlık dışı bir davranış.Böylelerinin ülkeye ancak zararı olur.
    Cevapla
  • adaletliol 10 yıl önce Şikayet Et
    insanım.... Yorumlarda aynı akımın içinde olan insanlar arasından hata yapan insanlar çıkabilir fakat sırf bu nedenle o akım içindeki tüm insanlara karşı bir öfke, nefret, kin beslemek İslam inancıyla bağdaşmaz. Söyler misiniz? hangimizin ilinde, ilçesinde, köyünde yüz kızartıcı suç işleyen insan yok, şimdi o yöre insanını toptan böyle nitelemek ne kadar doğrudur. Aynı şeklide sizlerin sahip olduğu siyasi düşünceye sahip insanlar hepsi günahsız insanlar mıdır? artık aşalım bu kısır döngüyü; Kürt ise terörist, alevi ise dindar değil, çerkez ise ethem, laz ise rum gibi yakıştırmaları genellemeleri bırakallım...Sizler elinize haşa Allah'ın mizanını eline almışsınız milletin günah ve sevaplarını tartıyorsunuz..Günahların en büyüğünü işliyorsunuz ama farkında değilsiniz.Allah ıslah etsin diyelim, Yenelim şu suçma sapan genellemeleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!